European Open pakt uit met sterkste veld (1x top 10, 7x top 20) én 30% publiek

  Matteo Berrettini is de nummer 8 van de wereld, ook Goffin, Roeblev, Fognini, Dimitrov, Raonic en Nishikori zakken af.

  De European Open heeft vandaag zijn deelnemers bekendgemaakt. Liefst 8 spelers uit de top 20, onder wie nummer 8 van de wereld Matteo Berrettini, zakken af naar Antwerpen. Dat is het sterkste veld ooit. David Goffin bevestigde als 1e, Fabio Fognini, Grigor Dimitrov, Andrej Roeblev en Kei Nishikori zijn bekende topnamen die voor het eerst meedoen.

  Toernooidirecteur Dick Norman is een tevreden man. "Naast Belgische topspelers zoals David Goffin (ATP-12) en ons dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen was het voor ons een hoofddoel om een goeie mix van nieuwe wereldtoppers en de toppers van de toekomst naar de Lotto Arena te halen.”

   

  "Met Matteo Berrettini, vorig jaar halvefinalist op US Open, halen we voor het eerst een buitenlandse top 10-speler binnen, iets waar we heel trots op zijn."

   

  Fabio Fognini (ATP-15) is een kleurrijk figuur op de ATP-Tour, die vorig jaar de Masters in Monte Carlo won. Grigor Dimitrov (ATP-19) won al 8 ATP-titels, waaronder de Masters in 2017 tegen David Goffin. De bijnaam van de Bulgaar is Baby Federer. 

   

  Kei Nishikori (ATP-35) is nog zo’n bekende naam, die 3 jaar in de top 10 van de wereld stond met een 4e plaats als uitschieter.

   

  Zoals altijd brengt Antwerpen ook een Next-Gen toptalent, dat is dit jaar de 21-jarige Alex de Minaur (ATP-27).

   

  Wat de Belgische mannen betreft naast publiekstrekker David Goffin: Kimmer Coppejans (ATP-161) krijgt een wildcard voor de hoofdtabel en Ruben Bemelmans (ATP-222) voor het kwalificatietornooi.

  "Veilige omstandigheden en 30 procent publiekscapaciteit"

  Door corona kent de tennissport een problematisch jaar. Norman: "We zijn heel blij dat het toernooi toch kan plaatsvinden in deze uitdagende omstandigheden."

   

  “Als we dit deelnemersveld zien, dan lonen alle geleverde inspanningen en zijn we heel blij dat al deze toppers naar Vlaanderen komen."

   

  “We hebben met een heel gemotiveerde ploeg maanden keihard gewerkt om een veilig tornooi te organiseren. We garanderen dan ook dat we de fans in veilige omstandigheden van toptennis zullen kunnen laten genieten.“

   

  Want het goede nieuws is dat er fans kunnen bij zijn. "We krijgen de toelating om beperkt publiek toe te laten. We kunnen bijna 30% van de capaciteit in verkoop laten gaan, rekening houdend met de 1 meter afstand tussen de verschillende bubbels."

   

  "Zo zal er telkens een volle rij opengelaten worden en 1 stoel tussen de verschillende bubbels." De ticketverkoop begint op vrijdag 25 september.

  1 meter afstand tussen de verschillende bubbels: we laten een volledige rij open en telkens 1 stoel tussen de bubbels.

  Toernooidirecteur Dick Norman