Dries De Bondt showt trui 1e keer in BinckBank Tour: "Kan het nog altijd niet geloven"

  Dries De Bondt was de verrassende, maar verdiende, winnaar van het BK gisteren.

  Dries De Bondt, die gisteren Belgisch kampioen werd op de weg, kan dat huzarenstuk nog steeds niet geloven. Ook niet na de uitvoerige viering met zijn teamgenoten in het rennershotel en het feit dat hij vanochtend wakker werd met de trui in het vizier. De man van Alpecin-Fenix zal in de BinckBank Tour (29/9-3/10) voor het eerst zijn tricolore shirt tonen.

  Traditioneel maakt de kersverse Belgische kampioen "the day after" de balans op: "Het is me wat geweest gisteren. En eerlijk gezegd, ik kan het nog altijd niet geloven dat ik de nieuwe kampioen ben. Ik heb nog niet veel tijd gehad om het te laten bezinken. Ik heb de beelden van het BK wel al eens bekeken."

   

  "Na het podium, de persconferentie en de antidopingcontrole wachtte de teambus op mij. Daar zag ik voor het eerst mijn ploegmakkers weer. Een zeer emotioneel moment. We zijn daarna naar het rennershotel gereden. Daar hebben we lekker gegeten en vooral iets gedronken."

  "Er komt enorm veel op me af, dingen die ik niet gewoon ben"

  Dat Dries De Bondt Belgisch kampioen werd lag niet echt in de lijn van de verwachtingen. "Wij waren met de ploeg naar het BK afgezakt met een duidelijk plan. Die trui moest en zou binnen het team blijven." Teammaat Tim Merlier was de uittredende kampioen.

   

  "Ik kreeg daarin een beschermde rol. Ik heb dan ook vanaf de start tot aan de Muur van Geraardsbergen eigenlijk geen trap te veel moeten geven. Ik kon bovendien stressvrij koersen. En dat dankzij mijn ploegmakkers. Zonder hen word ik geen Belgisch kampioen."

   

  "Otto Vergaerde had ik in volle finale nog in steun. Wat die voor mij gedaan heeft, is ook van goudwaarde. Ik moet iedereen bedanken bij Alpecin-Fenix, maar dan ook iedereen."

   

  Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn voor Dries De Bondt. Belgisch kampioen ben je voor het leven. "Dat zeggen ze inderdaad", aldus De Bondt. "De aandacht van de media is nu al immens. Ik moet vandaag nog een fotoshoot afwerken. Ik moet langs op de VRT. Er komt zoveel op me af. Dingen die ik echt niet gewoon ben."

   

  "Ik probeer steeds onder de radar te blijven. Ik ben en blijf Dries De Bondt. Ik maakte gisteren ook nog even tijd voor mijn fans. Hen vind ik ook belangrijk en dus ging ik nog langs in het supporterscafé "Bij Plekker" in Londerzeel."

  "Ik ga blijven werken voor Mathieu"

  "Of ik nu niet stijg in de pikorde bij Alpecin-Fenix? Wie ga ik overstijgen? Mathieu van der Poel? Tim Merlier? Ik zal wellicht iets beter beschermd worden, maar daar zal het ook wel bij blijven. Ik ga blijven werken voor Mathieu."


  "Als we aan de start komen van zeg maar de Ronde van Vlaanderen is dat met Mathieu van der Poel als kopman. Niet met de Belgische kampioen als kopman. En ja, dat ben ik. Nu heb ik het nog moeilijk om dat te geloven. Misschien is dat in de BinckBank Tour wel al het geval, want daar ga ik voor het eerst koersen in die mooie trui."