Veiligheidsraad behoudt voorlopig regels rond publiek bij sportwedstrijden

  De Veiligheidsraad heeft woensdag opnieuw samengezeten over de aanpak van de coronacrisis. Over sport kwamen er weinig verklaringen en verandert er voorlopig niets. Voor evenementen met publiek blijven de regels behouden, maar mogelijk komt daar "in de nabije toekomst" verandering in.

  "We moeten alert blijven, maar het leven moet ook opnieuw op gang komen", zei premier Sophie Wilmès bij het begin van haar toespraak. Er werden een aantal versoepelingen aangekondigd, maar voor evenementen met publiek zoals sportwedstrijden, blijft voorlopig alles bij het oude.

   

  Evenementen met publiek binnen mogen 200 mensen ontvangen, evenementen buiten 400 mensen. Uitzonderingen zijn mogelijk als ze specifiek worden aangevraagd.

   

  Wel zei de premier dat "in de nabije toekomst de protocollen over evenementen zullen worden aangepast."