Ervaren Milkins knikkert Ben Mertens (15) meteen uit European Masters snooker

  Ben Mertens (archief) is 15 jaar, Robert Milkins 44.

  Belgisch snookertalent Ben Mertens heeft de eerste ronde op de European Masters snooker (444.000 euro) niet overleefd. De 15-jarige werd door de ervaren Engelsman Robert Milkins met 5-0 opzijgezet in Milton Keynes (Eng).

  Milkins is 44 jaar en sinds 1995 actief op de professionele tour, een rankingtoernooi won hij evenwel nog nooit. Hij pakte het eerste frame met 78-1. In de daaropvolgende frames kreeg Mertens wel kansen, maar hij kon ze niet benutten.

   

  Milkins won de 3 volgende frames zonder hoge breaks. In frame 5 potte Mertens een 57-break weg voor een 58-12-voorsprong. Milkins kreeg nog een kans en lukte een 49-clearance voor een plaats in de 2e ronde.

   

  • Uitslag 1e ronde:   
   Robert Milkins (Eng/49) - Ben Mertens (Bel) 5-0
   78-1, 70-43, 58-29, 70-17, 61-58(57)

  2 coronagevallen, 5 spelers uit toernooi

  Ook snooker wordt getroffen door corona: 2 spelers testten positief. De Welshman Daniel Wells (WS 56) en de Engelsman Gary Wilson (WS 18), die net als alle spelers en officials werden getest, kregen vanmorgen te horen dat ze positief waren.

   

  Drie andere spelers moesten ook het toernooi verlaten: Elliot Slessor (WS 60) en David Lilley (WS 118) kwamen in contact met Wilson, Michael White (WS 71) met Wells.

   

  De 5 zullen nu een periode van zelfisolatie ondergaan en krijgen daarbij de steun van de WST (World Snooker Tour). De 5 tegenstrevers van de voornoemde spelers, bij wie Ronnie O'Sullivan (WS 2) en Mark Selby (WS 4), zijn meteen geplaatst voor de 2e ronde.