Eline Berings geeft olympische droom niet op en doet er nog een jaar bij

  Eline Berings wil nog een tweede keer op de Olympische Spelen staan.

  Hordeloopster Eline Berings (34) schrijft nog een extra hoofdstuk aan haar carrière. Omdat de Olympische Spelen in Tokio werden opgeschoven naar 2021, doet ook Berings er nog een jaartje bij.

  Eline Berings wou in 2020 haar carrière afsluiten op een hoogtepunt, maar de uitbraak van het coronavirus strooide roet in het eten. Door het uitstel van de Olympische Spelen doet ze er nu toch een jaartje bij. 

   

  "Dit jaar verliep niet zoals iedereen zich had voorgesteld", schrijft Berings op Instagram. "Plannen moesten worden bijgesteld en dromen vielen in het water. In plaats van me te focussen op de Spelen in Tokio, richtte ik me helemaal op beheersing, progressie en passie."

   

  "Ik bleef hard trainen, maar koos ervoor om geen wedstrijden te lopen en me voor te bereiden op de eerstvolgende grote afspraken. Dus ga ik nog een jaar door? Absoluut", besluit ze.

   

  Berings haalde in 2012 de halve finales op de Olympische Spelen in Londen. Voorlopig haar enige olympische deelname, want in de voorbereiding op de Spelen in Rio scheurde ze haar meniscus. In Tokio hoopt ze dus een tweede keer de olympische vlam te zien. 

  Berings: "Voel dat ik nog op hoogste niveau wil en kan lopen"

  "Ik ben de hele zomer blijven trainen in functie van volgend jaar, maar nu heb ik ook een sponsor gevonden, waardoor ik financieel zekerder ben", zegt Berings. 

   

  "Ik heb veel getraind, maar kon me moeilijk opladen voor kleine meetings achter gesloten deuren. Ik leef voor de volle stadions en de grote afspraken. Dan rondde ik mijn seizoen liever snel af, om een langere aanloop te nemen naar 2021."

  Ik leef voor de volle stadions en de grote afspraken.

  Eline Berings

  "De Spelen blijven het allergrootste. Daar wil het nog graag heel goed doen, want dat is altijd mijn droom geweest. Ik voel dat ik nog op het hoogste niveau wil lopen en dat ik het ook nog in me heb. Daarom ga ik door.


  "Maar als ik na de winter moet vaststellen dat het niet goed is, dan houdt het op. Voorlopig ga ik ervan uit dat het wél goed is, en ik ook de zomer erbij neem."


  Berings draait al meer dan 10 jaar mee op het hoogste niveau. In 2009 kroonde ze zich tot Europees kampioene op de 60 meter horden in zaal, meteen ook goed voor het Belgisch record.