Dit is het BK-parcours: Muur als opwarmertje en dan 7x Tiegemberg

  Vandaag worden rond Anzegem de Belgische truien verdeeld bij de vrouwen en de mannen. Het Schernaai en de Tiegemberg moeten in elke ronde voor uitdunning zorgen.

  Anzegem ontvangt voor het eerst het Belgisch kampioenschap wielrennen. De organisatie heeft 7 plaatselijke rondjes van 18,8 kilometer uitgetekend, met daarin telkens de beklimming van het Schernaai (eigenlijk de andere kant van de Tiegemberg) en de Tiegemberg zelf. Niet de zwaarste beklimmingen, maar in combinatie met de afstand (236 kilometer) zouden die wel kunnen doorwegen.

   

  Na de Tiegemberg is het wel vlak tot aan de finish, dus de ploegen met een sprinter kunnen eventueel nog wel iets rechtzetten.

   

  Voor al het wapengekletter rond Anzegem is er eerst nog de parade van startplaats Halle richting West-Vlaanderen. Na 30 kilometer wordt hierbij de Muur van Geraardsbergen aangedaan, eerder als eresaluut dan als scherprechter.