Ga naar de inhoud

meest recent

Wawrinka neemt na 8 jaar en 3 grandslamtitels afscheid van coach Norman

 ma 21 september 2020 15:56
Stan Wawrinka en Magnus Norman op de US Open in 2014.

Stan Wawrinka (35) en zijn coach Magnus Norman gaan na 8 jaar uit elkaar. Met zijn Zweedse trainer aan de zijlijn won de Zwitser drie grandslamtitels. "Dit had ik nooit bereikt zonder hem", schrijft Wawrinka op Instagram.

Stan Wawrinka vormde al 8 jaar een tandem met Magnus Norman. Sindsdien verdwenen de trofeeën van de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en de US Open (2016) in zijn prijzenkast.

 

Net voor de start van Roland Garros gaan Wawrinka en Norman "in onderling overleg" uit elkaar. "We hebben een enorm sterke en zeer succesvolle samenwerking achter de rug", schrijft Wawrinka op Instagram.

 

"We hebben de top van het tennis bereikt en ik wil Norman bedanken om me alles te helpen winnen waarvan ik ooit heb gedroomd. Hij was een fantastisch coach, vriend en mentor."

 

"Drie grandslamtoernooien winnen was een levensveranderende ervaring en dat zou me niet gelukt zijn zonder hem. Ik wens hem het allerbeste in het volgende hoofdstuk in zijn carrière."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.