Remco Evenepoel: "Dat gasten van 22 jaar de Tour winnen, werkt motiverend"

  Remco Evenepoel is zelf nog maar 20 jaar.

  Tadej Pogacar staat sinds gisteren in de geschiedenisboeken als winnaar van de Tour 2020, één dag voor zijn 22e verjaardag. Vorig jaar won Egan Bernal op zijn 22e de Ronde van Frankrijk. "Dat werkt motiverend", zegt Remco Evenepoel.

  Na zijn val in de Ronde van Lombarije is Remco Evenepoel nog altijd aan het revalideren. Het goudhaantje van Deceuninck-Quick Step had dus tijd genoeg om de Tour te volgen. Aan RTBF vertelt Evenepoel dat hij geleerd heeft dat het loont om geduld te oefenen.

   

  "Als er aan het einde een tijdrit is, kun je 3 weken lang controleren. Dan is het een kwestie van te volgen en geen domme fouten te maken, om dan in het slot het verschil te maken", zegt Evenepoel.

   

  "Wat Pogacar getoond heeft, is buitengewoon. Voor Roglic was het jammer dat hij zijn slechte dag had op het slechtst denkbare moment."

  Wat Pogacar getoond heeft, is buitengewoon.

  Remco Evenepoel

  "De strijd tussen de Slovenen was mooi, maar ook het gevecht om de 3e plaats. De tijdrit zaterdag was een spektakel. Het is een goeie zaak dat er nog zo om de overwinning gestreden werd. Dat gasten van 22 jaar de Tour winnen, werkt motiverend."

   

  "2021? Normaal gezien neem ik deel aan de Olympische Spelen en zal ik dus keuzes moeten maken. De Tour en de Spelen combineren is immers onmogelijk. In december zouden we moeten weten of de Spelen kunnen doorgaan of niet. Dan zullen we bekijken welke grote ronde ik rijd."

  Remco Evenepoel bij RTBF: "Wat Pogacar getoond heeft, is buitengewoon"