Bondscoach over BK: "Voor mannen zoals Stuyven, Naesen en Van Avermaet"

  Bondscoach Rik Verbrugghe laat zijn licht schijnen op het BK wielrennen in Anzegem.

  In de West-Vlaamse gemeente Anzegem staat vandaag het BK wielrennen op het programma. Het coronavirus zorgt er echter voor dat het kampioenschap dit jaar amper twee dagen na de Tour plaatsvindt. "Voor de renners zijn het razend drukke tijden", aldus bondscoach Rik Verbrugghe.

  De Ronde van Frankrijk is nog maar net afgelopen of het BK wielrennen staat al voor de deur. Met ook nog het WK in het verschiet beseft bondscoach Rik Verbrugghe dat er een drukke koersperiode aankomt.

   

  "Voor de renners zijn het razend drukke tijden. De Tour zit er net op, er is deze week het WK en vandaag het Belgisch kampioenschap", blikt Verbrugghe vooruit. 

   

  "Alle ploegen hebben offensieve renners aan de start, maar een BK is en blijft nu eenmaal bijzonder moeilijk om te controleren. In het begin van de wedstrijd zal er zoals altijd veel aangevallen worden. Het is echter afwachten of er een grote groep kan wegrijden of een klein groepje renners zich afzondert."

   

  "Als enkeling kan je deze koers niet controleren. Ploegen met veel renners aan de start, zoals Lotto Soudal en Sport Vlaanderen-Baloise, hebben daarin wel een streepje voor."

  Als enkeling kan je deze koers niet controleren.

  Rik Verbrugghe

  Straks weten we wie Tim Merlier opvolgt als Belgisch kampioen.

  "Ik zie een van de snelle mannen het BK winnen"

  Straks vertrekken de renners in Halle om daarna in een lus naar de Muur van Geraardsbergen te trekken. Vervolgens zakken ze af naar de plaatselijke omloop in Anzegem met daarin telkens twee beklimmingen van de Tiegemberg.

   

  Volgens Verbrugghe is het koersverloop alvast moeilijk te voorspellen. "Er is een lange aanloop naar de plaatselijke ronden. De Muur van Geraardsbergen kan volgens mij dan ook wel een belangrijke rol spelen. Trek je daar met enkele favorieten door, dan ligt de koers wellicht vast."

   

  "Ik zie dit kampioenschap gewonnen worden door snelle mannen zoals een Jasper Stuyven, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet. Het hangt natuurlijk ook af van hun recuperatie na de Tour. Op dit parcours kan het alle kanten uit, en dat maakt zo'n Belgisch kampioenschap er alleen maar mooier op."

  Hoe goed zijn Greg Van Avermaet (m) en Oliver Naesen (r) hersteld van de Tour?