Tom Dumoulin dacht aan stoppen: "Ik heb een heel vervelende tijd gehad"

  Dumoulin moest in de tijdrit enkel Tadej Pogacar voor zich dulden.

  Tom Dumoulin liet gisteren weer zijn klasse zien met een uitstekende tijdrit op La Planche des Belles Filles en finisht uiteindelijk als 7e in deze Tour. Een opsteker voor de Nederlander na een moeilijke tijd. "Het stoppen stond me nader dan doorgaan."

  Tom Dumoulin heeft een lastige periode achter de rug. Hij miste een groot deel van het vorige seizoen bij Sunweb door een knieblessure en ook na zijn overstap naar Jumbo-Visma eind vorig jaar wou het niet vlotten. De 29-jarige Nederlander overwoog zelfs om te stoppen. Dat zei hij vandaag bij de Nederlandse NOS na de slotrit in de Tour in Parijs.

   

  "Ik heb echt een heel vervelende tijd gehad na mijn knieblessure. Toen kwamen mijn darmklachten er in het voorjaar overheen en toen kwam ook nog eens het coronavirus.  Ik kan je wel zeggen dat het stoppen me nader stond dan doorgaan. Dat gevoel was zo sterk, ja."

   

  "Vanaf mei heb ik geprobeerd om de draad weer op te pikken. Ik ben de fiets opgesprongen en ben gaan werken voor de Tour. Gaandeweg ging het steeds beter."

   

  Een rol als tweede kopman naast Primoz Roglic zat er in deze Tour niet in voor Dumoulin. Maar de Nederlander zette zaterdag wel een dijk van een tijdrit neer. Hij werd op La Planche des Belles Filles tweede, op 1'21" van de ongenaakbare Tadej Pogacar. 

   

  "Ik heb mijn waarden bekeken, dat waren wereldkampioenschapswaarden. Ik was erg goed en daarom was ik ook zo verbaasd dat Pogacar nog 1'21" sneller reed."

  Ik had zaterdag wereldkampioenschapswaarden. Daarom was ik zo verbaasd dat Pogacar nog 1'21" sneller reed.

  "Ontzettend trots dat ik zevende geworden ben"

  In het algemeen klassement werd Dumoulin uiteindelijk knap zevende. "Dat ik zevende zou worden in de Tour en dat ik zaterdag kon meedoen voor de winst, dat had ik echt niet geloofd als je me dat in april had gezegd."

  "Tot op de dag van vandaag zit ik eigenlijk niet helemaal lekker op de fiets. Ik heb nog niet het gevoel dat ik zoek. Daarom ben ik wel ontzettend trots op mezelf dat ik toch nog zevende ben geworden."

  Dumoulin gaat nu eerst even thuis bijkomen. De Nederlander reist normaal woensdag naar Italië voor het WK. "Dat is nog altijd een beetje onder voorbehoud. Het ligt eraan hoe ik me voel. Het is allemaal best veel geweest en ik wil mezelf ook niet overvragen dit jaar en dat dan weer meenemen naar volgend seizoen, daar heb ik ook niets aan."

  "Ik had met bondscoach Koos Moerenhout afgesproken om te kijken hoe ik deze Tour overleefde. Ik ga nu eerst twee dagen lekker uitrusten. En dan gaan jullie me waarschijnlijk in Imola weer zien."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar