Oud-Tour-winnaar Joop Zoetemelk aangereden door auto, meerdere breuken

  Sammy Neyrinck was gisteren toevallig bij Joop Zoetemelk voor Vive le Vélo.

  Het moet een feest van de koers worden in Parijs vandaag met de aankomst van de Tour, maar de dag is in mineur begonnen voor Joop Zoetemelk. De Nederlandse oud-renner, die in de buurt van Parijs woont, is op de fiets door een auto aangereden. Dat meldt de NOS.

  Zoetemelk maakte op deze laatste Tour-dag een tochtje op de fiets, waarbij hij aangereden werd door een auto. Hij liep meerdere breuken op en werd met een helikopter naar een ziekenhuis in Parijs gebracht. Volgens zijn familie is hij bij bewustzijn. In het ziekenhuis bleek dat Zoetemelk zijn beide armen en een been had gebroken.

   

  Bernard Thévenet, leeftijdsgenoot en eveneens een oud-Tour-winnaar, had de echtgenote van Zoetemelk aan de lijn: "Hij heeft bloed verloren, maar zijn leven is niet in gevaar", vertelde de Fransman aan het Franse persagentschap AFP.

   

  Samen met Jan Janssen (1968) is Zoetemelk de enige Nederlandse winnaar van de Ronde van Frankrijk. Zoetemelk won zelf de Tour in 1980. 

  Toeval: Sammy Neyrinck zocht gisteren Zoetemelk op voor Vive le Vélo