"Geen gezondheidsrisico voor Waasland-Beveren na positieve coronatest Verschaeren"

  Verschaeren (r.) speelde de volledige match tegen Waasland-Beveren en scoorde zelfs.

  De Pro League meldt dat de positieve coronatest van Yari Verschaeren geen risico inhoudt voor de gezondheid van de spelers van Waasland-Beveren. De Anderlecht-speler werd voor de match getest, maar pas vanmorgen raakten de resultaten bekend.

  "Na de positieve test van Michel Vlap, werd de kern van RSC Anderlecht getest op maandag en woensdag. Hieruit bleek dat er een superverspreider zit binnen de kern en staf", schrijft de Pro League in een persbericht.

   

  "Door meerdere positieve tests besloot het medische team van de Pro League de geplande test van maandag 21 september te vervroegen naar zaterdag 19 september."

   

  Pas na de match tussen Waasland-Beveren en Anderlecht kwam de positieve test van Yari Verschaeren naar boven. Er is geen reden tot paniek volgens de Pro League. "Onze procedures werden gerespecteerd", klinkt het.

  Na de verschillende positieve tests bij RSC Anderlecht werden de maatregelen inzake physical distancing strikt toegepast binnen de club.

  Pro League

  "Na de verschillende positieve tests de voorbije week bij RSC Anderlecht werden de maatregelen inzake "physical distancing" strikt toegepast binnen de club. Onder meer met een algemene mondmaskerplicht binnen de club en het verbod op het gebruik van de kleedkamers."


  Tot slot verwijst men in het persbericht nog naar een wetenschappelijk onderzoek van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Zij concluderen dat besmettingen tijdens de wedstrijd zo goed als onmogelijk zijn.


  "Dat Yari Verschaeren gisteren de wedstrijd afwerkte, houdt geen risico in voor de gezondheid van de spelers van Waasland-Beveren", besluit de Pro League dus.