Wout van Aert: "Niets wees erop dat dit zou gebeuren met Roglic"

  Wout van Aert kijkt naar een hoopje ellende.

  Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft een ijzersterke klimtijdrit gereden in de Tour, maar de 4e plaats vond hij bijzaak. Zijn ploegmaat Primoz Roglic verloor de Tour.

  Primoz Roglic had de bal maar binnen te koppen in de chrono-etappe met aankomst op de Vogezencol La Planche des Belles Filles, maar de kopman van Jumbo-Visma had een offday en verspeelde de eindzege aan zijn landgenoot Tadej Pogacar.

   

  Wout van Aert maakte het mee op de top. "Een volledige verrassing voor ons, want vanochtend was Primoz ontspannen zoals altijd. Niks wees erop dat hij een mindere dag zou hebben", zei hij.

   

  "Toen ik hem aan het werk zag, voelde ik de bui snel hangen. Hij reed erg hoekig,  Pogacar was duidelijk veel sterker op de slotklim. Enorm balen."

   

  Jumbo-Visma startte als topfavoriet. Van Aert: "Hier hadden we 3 weken naar toegewerkt. We waren klaar om het af te maken, maar we zijn geklopt door een onwaarschijnlijke Pogacar. Een enorme teleurstelling voor ons."

   

  Zelf zette Van Aert de 4e chrono neer. "Het hoogst haalbare, maar dat doet er niet toe. Ik ben erg teleurgesteld."

  Dumoulin: "Primoz was niet slecht, maar Pogacar had nog truc spécial"

  Tom Dumoulin reed zelf een uitstekende tijdrit, die hem een 2e plaats opleverde. "Toen ik de finish passeerde, dacht ik dat het misschien nog genoeg was voor de winst. Maar dat maakt nu allemaal niet meer uit."

   

  "Pogacar was veel te sterk vandaag. Van een totaal ander niveau dan wij. Met mijn eigen prestatie ben ik nu niet bezig, ik ben zeer teleurgesteld dat we hier de Tour verliezen."

   

  "We voelden ons vanochtend goed, Primoz ook. Hij had zelfvertrouwen, maar wist dat het zeker niet voorbij was en hij een goeie tijdrit moest rijden. Hij reed ook een goeie tijdrit. Misschien niet zijn beste ooit, maar zeker geen slechte. Dan verwacht je dat dat genoeg is. Maar Pogacar had op de voorlaatste dag nog een truc spécial."

  Van Aert en Dumoulin troosten Roglic:

  Ook eindwinnaar Pogacar troost Roglic:

  Meer over de gekste Tourtijdrit in jaren: