Begin dit jaar nog hartoperatie, nu wint Steimle Ronde van Slovakije

  Jannik Steimle behaalt nipt de eindwinst en gele leiderstrui in Slovakije.

  Na een spannend secondespel heeft Jannik Steimle zich tot eindwinnaar van de Ronde van Slovakije gekroond. Begin dit jaar onderging hij nog een hartoperatie. Fransman Rudy Barbier sprintte naar de laatste etappezege.

  Tijdens de slotetappe van Topolcianky naar Skalica moest er nog een interessant duel gestreden worden. Leider Jannik Steimle (Deceuninck-Quick Step) verscheen aan de start in exact dezelfde tijd als Nico Denz (Team Sunweb).

   

  De twee Duitsers gingen dus een spannende, heuvelachtige rit van 171 kilometer tegemoet. In de startfase nam Denz virtueel de leiding nadat hij bonificatieseconden sprokkelde bij de eerste tussensprint. 

   

  Steimle verdedigde zijn leiderstrui, die hij meteen greep na de tijdrit op de openingsdag, goed en wipte opnieuw over Denz na de tweede spurt. Een vroege vlucht zorgde voor rust in het peloton. De koplopers kregen de ruimte, maar werden in de finale opnieuw opgeslokt. 

   

  Ook de ritwinst werd zo bepaald door een sprint. De 27-jarige Barbier beschikte over de snelste benen en hield Alvaro Hodeg en Martin Laas achter zich.


  Op het eindpodium mocht de 24-jarige Steimle het hoogste schavot bekleden en volgt zo ploegmaat Yves Lampaert op. Denz werd 2e en Shane Archbold bezorgde Deceuninck Quick-Step nog een podiumplaats. 

  Goed hersteld na hartoperatie in januari

  In december vorig jaar werd na een medische controle op ploegstage vastgesteld dat er waarschijnlijk iets niet pluis was bij Steimle. Begin januari werd hij in Brussel geopereerd aan zijn hart, nog geen week later zat hij weer op de fiets.

  Uitslag slotrit

  1. Rudy Barbier (Fra) in 3u56'37"
  2. Alvaro Hodeg (Col): z.t.
  3. Martin Laas (Est): z.t.
  4. David van der Poel (Ned): z.t.
  5. Adam Toupalik (Fra): z.t.
  6. Erik Resell (Noo): z.t.
  7. Jempy Drucker (Lux): z.t.
  8. Nico Denz (Dui): z.t.
  9. Sean De Bie: z.t.
  10. Jannik Steimle (Duit): z.t.

  Eindklassement

  1. Jannik Steimle (Dui) in 15u49'04"
  2. Nico Denz (Dui): z.t.
  3. Shane Archbold (NZl) op 18"
  4. Andreas Leknessund (Noo) op 21"
  5. Jasha Sütterlin (Dui) op 23"
  6. Chad Haga (USA) op 26"
  7. Jempy Drucker (Lux): z.t.
  8. Yves Lampaert: z.t.
  9. Jakub Otruba (Tje) op 29"
  10. Jenthe Biermans: z.t.