Licht op groen voor meer dan 13.000 fans tijdens GP in Imola

De Grote Formule 1-Prijs van San Marino op 1 november op het circuit van Imola mag 13.147 toeschouwers verwelkomen. Dat heeft de regio Emilia-Romagna beslist.

Er zullen wel strikte maatregelen gelden. Zo moet er een hygiënecode opgesteld worden die social distancing garandeert en mondmaskers verplicht.

 

Aan de ingang zal er streng gecontroleerd worden en de gegevens van de bezoekers zullen twee weken bewaard worden.   

 

De beslissing van Stefano Bonaccini, president van de regio, vloeit voort uit de mededeling van de Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora.

 

Die kondigde vrijdag aan dat vanaf zondag in het hele land opnieuw 1.000 fans toegelaten zijn bij sportevenementen in de openlucht.

 

Maar Spadafora verwees slechts expliciet naar de ATP- en WTA-toernooien van Rome, waar ze momenteel aan de halve finales en finales aanbeland zijn.

 

De rest van de Italiaanse sportwereld bleef daarbij in een schemerzone, terwijl dit weekend de Serie A zich weer op gang trekt.

 

Met de beslissing van Spadafora is er alvast geen probleem meer voor de competitieduels Parma-Napoli en Sassuolo-Cagliari van zondag.

 

Of er tijdens de andere duels van de openingsspeeldag ook fans in de stadions mogen, is nog onduidelijk. De Serie A drukt intussen door voor een gedeeltelijke heropening van alle stadions.

 

"De huidige situatie is surreëel", klinkt het bij de belangenvereniging. "Wij willen duidelijkheid en wel nu meteen."