Ga naar de inhoud

Jonge sprinter van Ineos snelt naar winst in Ronde van Apennijnen

 za 19 september 2020 16:49
Ethan Hayter
Ethan Hayter is 22 jaar. Zijn specialiteit: sprinten.

De jonge Brit Ethan Hayter (Ineos-Grenadiers) heeft in Italië zijn eerste profzege geboekt tijdens de Ronde van de Apennijnen. Hij was de snelste in de sprint van een uitgedunde groep.

Met 191 kilometer door het middengebergte en 6 WorldTour-teams aan het vertrek leek de 81e editie van de Ronde van Apennijnen tussen Novi Ligure en Genua een interessante wedstrijd te worden, en dat gebeurde ook.

 

Een vroege vlucht van 7 renners werd ruim op tijd gegrepen, waarna door een actie van Gianluca Brambilla een nieuwe omvangrijke kopgroep ontstond. In die groep toonde Ethan Hayter zich uiteindelijk de snelste, voor de Italiaan Alessandro Covi (UAE-Team Emirates) en de Australiër Robert Stannard (Mitchelton-Scott).

Uitslag Ronde van de Apennijnen (Ita-1.1)

  1. Ethan Hayter (GBr) in 4u35'38"
  2. Alessandro Covi (Ita): z.t.
  3. Robert Stannard (Aus): z.t.
  4. Jacopo Mosca (Ita): z.t.
  5. Gotzon Martin (Spa): z.t.
  6. Maurits Lammertink (Ned): z.t.
  7. Marco Canola (Ita): z.t.
  8. Enrico Battaglin (Ita): z.t.
  9. Giovanni Visconti (Ita): z.t.
  10. Marco Tizza (Ita): z.t.

Opvallend: iedereen van de top drie is jonger dan 23 jaar. Op het palmares van de Ronde van de Apennijnen volgt Hayter de Italiaan Mattia Cattaneo op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.