Nu is het ook officieel: Gareth Bale keert terug naar Tottenham

  Gareth Bale maakt een hartje voor zijn favoriete club.

  Tottenham Hotspur en Real Madrid hebben de overgang van aanvaller Gareth Bale geofficialiseerd. Na 7 jaar keert de 31-jarige aanvaller terug naar de Premier League-club.

  Helemaal terug is Gareth Bale nog niet. Tottenham huurt hem voor een jaar van Real, dat hem in 2013 voor een recordbedrag van 100 miljoen euro overnam van de Spurs.

   

  Een verrassing is het nieuws niet. De laatste jaren speelde Bale minder en minder matchen voor de Koninklijke. 

   

  Bij Tottenham hoopt hij onder José Mourinho weer spelvreugde te vinden. Samen met Harry Kane and Son Heung-min moet de Welshman een aartsgevaarlijk aanvalstrio vormen bij de club van Rode Duivel Toby Alderweireld.

   

  "Het is erg fijn om terug te zijn. Hier heb ik geweldige tijden beleefd", reageert Bale. "Toen ik hier vertrok, dacht ik er al aan om ooit terug te keren. Het zou erg mooi zijn om ook hier prijzen te pakken."

   

  Tussen 2007 en 2013 droeg Bale al het shirt van Tottenham. In 203 wedstrijden was hij goed voor 56 doelpunten en 58 assists. Bij Real maakte Bale 105 doelpunten in 251 wedstrijden en gaf hij 68 keer de beslissende pass.

  Bale brengt Spaanse linksachter mee

  Naast Bale maakt ook Sergio Reguilon, een 23-jarige Spaanse linksachter, de overstap van Real Madrid naar Tottenham. Reguilon ondertekende een contract voor vijf seizoenen. Het voorbije seizoen leende Real Madrid Reguilon uit aan Sevilla.