10 positieve coronagevallen bij Westerlo, match tegen Deinze uitgesteld

  Westerlo zit met 10 positieve coronagevallen.

  De wedstrijd tussen KVC Westerlo en KSMK Deinze komende zondag is door de kalendermanager uitgesteld naar woensdag 30 september. Dat gebeurde op aanvraag van Westerlo, dat 10 positieve coronagevallen in het eerste elftal telt.

  "We kunnen adequaat reageren op dergelijke situaties"

  Het coronavirus treft Westerlo hard: maar liefst 10 spelers of leden uit de staf hebben een positieve test afgelegd. Volgens het Covid-19 protocol en het bondsreglement is er geen andere optie dan de wedstrijd uit te stellen.

   

  “Het uitstel van de wedstrijd gebeurde volgens de door de Pro League en KBVB uitgewerkte procedures in de context van de Covid-19 epidemie", laat de Pro League weten.

   

  "De wekelijkse testing, de opvolging van positief geteste individuen en de reglementaire bepalingen die preventief opgezet werden, maken nu dat de Pro League adequaat kan reageren op dergelijke situaties."

   

  "We wensen uiteraard de getroffen spelers en KVC Westerlo veel beterschap en hopen dat iedereen snel terug gezond is,” aldus Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League.

   

  De wedstrijd tegen Deinze zal worden ingehaald op woensdag 30 september om 19u. Over de eventuele aanpassingen die deze verschuiving met zich meebrengt, wordt volgende week gecommuniceerd.