Vertonghen en Benfica beginnen probleemloos aan seizoen met 5-1-zege

  Jan Vertonghen stond meteen 90 minuten in de basis bij Benfica.

  Benfica heeft zijn titelambities in Portugal nog eens onderstreept op de openingsspeeldag. Met Rode Duivel Jan Vertonghen 90 minuten tussen de lijnen pakte het Famalicão in met 5-1.

  De eerste opdracht van Jan Vertonghen in de kwalificaties in de Champions League draaide uit op een sisser tegen PAOK Saloniki. Maar op de openingsspeeldag in Portugal heeft Benfica de teleurstelling al doorgespoeld.

   

  Tegen Famalicão, vorig seizoen nog de verrassende leider na 7 speeldagen, haalde Benfica stevig uit. Zomeraanwinsten Waldschmidt en Everton openden snel de score en na de rode kaart voor Verdonk ging het nog meer van een leien dakje.

   

  Uiteindelijk zette Benfica forfaitcijfers op het scorebord, Famalicão redde in het slot nog zijn eer. Benfica, vorig jaar de nummer 2 in Portugal, wil opnieuw de macht overnemen en is alvast goed begonnen.