Tankink: "Elke keer als ik Sepp Kuss zie rijden, denk ik aan de 'McGangBang'"

  In Vive le Vélo waren gisteren Peter Vandenbempt, Gert Verheyen en Bram Tankink te gast. Hebt u de aflevering gemist? Geen nood, wij schotelen u nog enkele leuke momenten voor die u zeker niet mag missen. Van de "McGangBang" tot de Instagram-stories van Peter Vandenbempt.

  De "McGangBang" van Sepp Kuss

  De man die telkens weer het langst bij gele trui Primoz Roglic blijft, is Sepp Kuss. Bram Tankink reed zelf nog een jaartje met de Amerikaan in de ploeg en had een leuke anekdote over hem in petto.

   

  "Toen hij bij ons in de ploeg was, reed hij nog maar 2 jaar op de weg. Niemand kende hem. We waren in de Algarve en zouden gaan sprinten met Dylan Groenewegen. En ja, we kenden Kuss niet, een klein ventje en hij praatte Engels", lacht Tankink.

   

  "Hij moest op kop rijden. Hij rijdt, met drie man, en er was zes man weg. Hij bleef maar rijden en rijden en vroeg nooit om over te nemen. Op een gegeven moment haalden we de koplopers in, maar moesten we nog een klim over in de finale. Ik vroeg of ik moest overnemen, maar dat moest helemaal niet."

   

  "Hij rijdt die klim op en hij rijdt verdomme de hele groep uit elkaar. We moesten dan in het oortje roepen dat hij rustiger moest rijden, want we moesten nog sprinten met Groenewegen. Dat was niet normaal."

   

  "Na de koers vroegen we hem eens wat hij miste aan Amerika. "McDonalds, want na de koers bestelde ik altijd een McGangBang", zei hij. "McGangBang", dachten we. Dat hebben we nog nooit op het menu gezien."

   

  "Maar hij kocht na de koers dus alle hamburgers, nam hij er alle "buns" af, legde hij die allemaal op elkaar, stopte hij het bovenste broodje er weer op en had hij een mega hamburger. Dat at hij dan op als herstelmaaltijd. Als ik hem dan nu zie rijden, moet ik altijd denken aan de McGangBang."

  Tankink: "Touretappe is 100.000 tot half miljoen euro waard"

  Gisteren won Michal Kwiatkowski de laatste Alpenrit voor ploegmaat Richard Carapaz. Dat staat uiteraard enorm mooi op het palmares van de Pool. Maar een Touretappe, hoeveel is dat nu eigenlijk waard in de loop van je carrière? Dat wou Karl Vannieuwkerke wel eens weten.

   

  "Is dat €10.000, €100.000, €200.000?". "Ik denk al zeker niet dat eerste bedrag", zegt Tankink. 

   

  "Stel je zit voorop met twee, je spreekt af dat de winnaar de verliezer betaalt, maar er wordt nog gespurt op volle waarde. Over welke bedragen gaat dat?", luidt de volgende vraag van Vannieuwkerke.

   

  "Ik ken de bedragen niet. Maar ik zou zeggen ergens tussen 100.000 en een half miljoen euro. Want dat is wat een Tourzege je oplevert in je carrière, zeker als je jong bent."

   

  "Maar ik kan me niet voorstellen dat dat gebeurt in de Tour. Al denk ik wel dat Kwiatkowski Carapaz een heel mooie horloge zal geven."

  Vandenbempt vraagt als "leek" of "Van Aert niet sterker is dan Roglic"

  Wout van Aert rijdt een uitzonderlijk sterke Tour en werd gisteren zelfs derde in een Alpenrit. "Als leek vraag ik me dan af of hij niet de sterkste man in koers is", zegt Vandenbempt. "Misschien zelfs sterker dan diegene die straks (in Parijs, red.) op het podium staat?"

   

  "Je hebt gelijk", klinkt het bij Tankink. Maar de tafel is het er ook unaniem over eens dat Van Aert de Tour niet had kunnen winnen als er voor hem gewerkt werd. "Dan moet je die wattages blijven trappen tot het einde van elke col en dat kan ook niet", zegt Vannieuwkerke.

   

  Tankink: "Vandaag reed Tom Dumoulin 20 minuten lang 420, of zelfs meer, watt bergop in het wiel van Van Aert. Dumoulin weegt 69 kilogram, Wout 76. Dus Van Aert zit 500 watt te trappen, 20 minuten lang, op de laatste berg in bijna de laatste bergetappe na 3 weken Tour. Hoe knap is dat?"

  De Instagram-Stories van Vandenbempt en een konijntje op Strava

  Afsluiten doen we met enkele beelden die we u niet willen onthouden. Laat u gezellig meeslepen in de momenten achter de fietsrit met Vandenbempt in zijn Instagram-Stories.