Vanaf zondag mogen 1.000 fans Italiaanse stadions binnen

  In Rome mogen er dit weekend weer fans binnen bij het tennistoernooi.

  Vanaf zondag mogen er in Italië bij sportevenementen in open lucht 1.000 toeschouwers aanwezig zijn. Dat heeft de Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora vrijdag bekendgemaakt.

  De beslissing van de Italiaanse overheid is een meevaller voor de ATP- en WTA-toernooien van Rome. "In de halve finales en finale mogen er dan 1.000 fans in de tribunes plaatsnemen, op voorwaarde dat de sanitaire maatregelen worden nageleefd", zegtSpadafora.

   

  Wat de rest van de Italiaanse sportwereld betreft, is er nog geen duidelijkheid, maar mogelijk zouden er dit weekend ook bij de herstart van de Serie A weer fans in de tribunes mogen. De toeschouwers zouden dan op op voorhand gereserveerde plaatsen moeten zitten, mondmaskers dragen en social distancing garanderen.

   

  "De beslissing zal in de loop van vrijdagnamiddag geofficialiseerd worden. Het is een eerste stap, maar wel een belangrijke, in de terugkeer naar een normale sportbeleving."

   

  De organisatoren van het Masters 1.000-toernooi van Rome hadden eerder al hun ongenoegen laten blijken over de lege tribunes in de tennisstadions. Volgens hen is het onrechtvaardig dat Roland Garros over een tiental dagen 5.000 fans mag toelaten.

   

  Ook de voetbalclubs waren vragende partij voor een terugkeer van de fans. Het vorige seizoen in de Serie A werd na een wekenlange onderbreking achter gesloten deuren afgewerkt, maar door de economische gevolgen daarvan staat heel wat clubs het water aan de lippen.