• home
 • video
 • pas verschenen

  De troeven voor rit 19: Belgische stoorzenders in groen gevecht?

  Wordt de 19e etappe in de Tour de France beslist in een massasprint of zingen de vluchters het uit tot het einde? Komt er na Wout van Aert een tweede Belgische ritwinnaar in deze Ronde van Frankrijk? Of zet Van Aert zijn magistrale Tour eigenhandig nog wat extra in de verf? Dit zijn onze troefkaarten.

  Vrijwel alle sprinters hebben de bergritten tot een goed einde gebracht. Dat hebben ze natuurlijk niet zomaar gedaan. Zondag mogen ze zich uitleven in Parijs, maar ook de etappe van vandaag naar Champagnole moet binnen hun mogelijkheden liggen.

   

  Sam Bennett kan zijn groene voorsprong voor de slotrit naar Parijs nog wat extra uitbouwen, maar de Ier kan dat groene shirt ook op het spel zetten met een eventuele gemiste sprint. Het wordt dus hinken op twee gedachten.

  Caleb Ewan hing de voorbije dagen tussen zijn kader, maar als de Australiër een massasprint ruikt, dan laat hij dat stukje kaas normaal niet van zijn brood eten. Is zijn ploeg nog sterk genoeg om deze rit op een groepssprint te laten uitdraaien?

   

  Peter Sagan moet wel in zijn kansen geloven als hij nog op een 8e groene trui mikt. In Parijs komt de Slovaak steevast minder uit de verf, zijn inhaalmanoeuvre moet vandaag dus uitgevoerd worden. Probeert Bora-Hansgrohe de directe concurrenten te versmachten met een hels tempo van bij de start?

   

  En wat mogen we nog verwachten van de Belgen? Als de werkmieren van de snelle mannen de rit naar hun hand zetten, dan staan de sterren niet gunstig voor de aanvallers. Maar in een sprint kan Jasper Stuyven ook zijn mannetje staan, als hij natuurlijk de aas van Trek-Segafredo is of mag zijn.

  Wie zijn wij, tot slot, om geen rekening te houden met Wout van Aert? De alleskunner drukt elke dag zijn stempel op het koersverhaal. Met deze benen en met de eindwinst van Primoz Roglic zo goed als zeker op zak, kan hij zich ook vandaag onderscheiden. Voor een keertje met enkele ploegmaats in steun?

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar