De troeven voor rit 19: Belgische stoorzenders in groen gevecht?

  Wordt de 19e etappe in de Tour de France beslist in een massasprint of zingen de vluchters het uit tot het einde? Komt er na Wout van Aert een tweede Belgische ritwinnaar in deze Ronde van Frankrijk? Of zet Van Aert zijn magistrale Tour eigenhandig nog wat extra in de verf? Dit zijn onze troefkaarten.

  Vrijwel alle sprinters hebben de bergritten tot een goed einde gebracht. Dat hebben ze natuurlijk niet zomaar gedaan. Zondag mogen ze zich uitleven in Parijs, maar ook de etappe van vandaag naar Champagnole moet binnen hun mogelijkheden liggen.

   

  Sam Bennett kan zijn groene voorsprong voor de slotrit naar Parijs nog wat extra uitbouwen, maar de Ier kan dat groene shirt ook op het spel zetten met een eventuele gemiste sprint. Het wordt dus hinken op twee gedachten.

  Caleb Ewan hing de voorbije dagen tussen zijn kader, maar als de Australiër een massasprint ruikt, dan laat hij dat stukje kaas normaal niet van zijn brood eten. Is zijn ploeg nog sterk genoeg om deze rit op een groepssprint te laten uitdraaien?

   

  Peter Sagan moet wel in zijn kansen geloven als hij nog op een 8e groene trui mikt. In Parijs komt de Slovaak steevast minder uit de verf, zijn inhaalmanoeuvre moet vandaag dus uitgevoerd worden. Probeert Bora-Hansgrohe de directe concurrenten te versmachten met een hels tempo van bij de start?

   

  En wat mogen we nog verwachten van de Belgen? Als de werkmieren van de snelle mannen de rit naar hun hand zetten, dan staan de sterren niet gunstig voor de aanvallers. Maar in een sprint kan Jasper Stuyven ook zijn mannetje staan, als hij natuurlijk de aas van Trek-Segafredo is of mag zijn.

  Wie zijn wij, tot slot, om geen rekening te houden met Wout van Aert? De alleskunner drukt elke dag zijn stempel op het koersverhaal. Met deze benen en met de eindwinst van Primoz Roglic zo goed als zeker op zak, kan hij zich ook vandaag onderscheiden. Voor een keertje met enkele ploegmaats in steun?

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar