Pöstlberger moet opgeven na allergische reactie op bijensteek in volle koers

  Lukas Pöstlberger moest aan de kant gaan zitten. 3 dagen voor Parijs eindigt zijn Tour abrupt.

  BORA-hansgrohe moet het nog met een mannetje minder doen in de strijd om het groen van Peter Sagan: Lukas Pöstlberger moest vandaag op een erg onfortuinlijke manier de Tour verlaten. De Oostenrijker kreeg een bijensteek in zijn mond en kon niet meer voort door een allergische reactie.

  Op het moment dat BORA-hansgrohe zich organiseerde om achter vluchter Rémi Cavagna te gaan, stak het insect op een lelijke manier toe bij Pöstlberger. Onze man op de motor - Renaat Schotte - zag hoe er bij de Oostenrijker een allergische reactie optrad. Zo eindigt zijn Tour abrupt, 3 dagen voor Parijs.

   

  BORA kwam na een uur met goed nieuws: "Pöstlberger voelt zich alweer beter. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij een anafylactische reactie had op een bijensteek. Onze teamdokter had hem net aan de lijn en we kunnen bevestigen dat niemand zich nog zorgen hoeft te maken."

   

  Een anafylactische schok is een acute, levensbedreigende allergische reactie.

    

  Pöstlberger stond 129e op 5u06'43" van Roglic. Voor BORA is het de 2e opgave: in de 11e rit moest een volledig uitgeputte Gregor Mühlberger de remmen dichtknijpen.

  Pöstlberger kan niet meer voort na bijensteek: