Van Vleuten zal wereldtitel niet verdedigen in Imola: "Enorm teleurgesteld"

    Annemiek van Vleuten kwam zwaar ten val in de Giro Rosa.

    Annemiek van Vleuten zal haar wereldtitel op de weg niet verdedigen. Op de website van haar team Mitchelton-Scott bevestigde de Nederlandse donderdagavond dat de polsbreuk die ze in de Giro Rosa opliep, haar weghoudt van het WK in Imola.

    "Ik vind het heel erg jammer dat ik mijn roze trui niet kan verdedigen, maar nog erger, geen WK op een parcours dat mij ligt", stelt Van Vleuten. "Ik ben teleurgesteld dat ik mijn regenboogtrui niet kan verdedigen."   

     

    De Nederlandse brak haar linkerpols donderdag bij een val in de zevende etappe van de Giro Rosa. Vandaag keert ze terug naar Nederland voor verder onderzoek, zaterdag staat een operatie gepland.