Wout van Aert 3e in bergetappe: "Misschien kan ik zo'n rit ook winnen, ja"

  Wout van Aert in actie op een Alpencol.

  Wout van Aert heeft naar eigen zeggen een lastige dag achter de rug in de Tour. Toch eindigde hij na een dag klimmen nog als 3e. "Ik was helemaal naar de kloten, maar ik moest nog sprinten om bonificatieseconden af te snoepen", legde Van Aert na de finish uit.

  In de derde en laatste Alpenetappe heeft Wout van Aert zich weer flink ingespannen voor ploegmaat en geletruidrager Primoz Roglic. Op het einde beloonde hij zichzelf met een 3e plaats.

   

  "Het was weer enorm lastig", sprak Van Aert voor onze microfoon. "Toen ze demarreerden op de laatste klim zakte ik erdoor, maar ik moest blijven rijden om Primoz te kunnen helpen in de finale."

   

  Dat lukte ook. In de afdaling naar de streep haalde Van Aert de groep met de favorieten weer in. "De ploeg zei me dat ik nog moest sprinten om bonificatieseconden af te snoepen."

   

  Dat deed Van Aert ook. Iets minder dan 2 minuten na de finish van koplopers Kwiatkowski en Carapaz klopte hij klassementsrenners zoals Roglic, Pogacar en Porte. "Ik heb al moeilijkere sprints gereden", lachte Van Aert.

  Ik heb al moeilijkere sprints gereden.

  Wout van Aert

  (lees voort onder de video en de tweet)

  VIDEO: De sprint van Wout van Aert na de bergetappe

  "Ik ben helemaal naar de kloten"

  Met een vlakkere etappe, een klimtijdrit en de sprint in Parijs kan Wout van Aert azen op een 3e ritzege in deze Tour. "Ik heb nog geen zin om aan de komende dagen te denken. Op dit moment ben ik helemaal naar de kloten", antwoordt hij.

   

  "Morgen zullen we bekijken wat er nog te rapen valt. Volgende week staat het wereldkampioenschap al op het programma en daar wil ik ook scoren. De grootste fout die je kan maken, is alles willen", weet Van Aert.

   

  Of hij in de toekomst ook een bergetappe kan winnen? "Misschien wel, maar ik ben altijd in het peloton moeten blijven rijden. Als aanvaller zie je toch meer af", denkt Van Aert, "maar misschien zit het er wel in, ja."

  Volgende week staat het WK al op het programma en daar wil ik ook scoren. De grootste fout die je kan maken, is alles willen.

  Wout van Aert

  VIDEO: De reactie van Wout van Aert na de bergetappe

  Lees en bekijk het verslag van rit 18: