Sven Nys maakt comeback voor één dag: "Neem deel aan WK e-mountainbike"

  Sven Nys was gisteravond te gast in het NOS-programma De Avondetappe.

  Sven Nys maakt weldra een comeback, zij het voor één dag. De tweevoudige wereldkampioen veldrijden neemt in oktober deel aan het WK e-mountainbike. Dat heeft Nys woensdagavond zelf verklapt in het NOS-programma De Avondetappe.

  Dat Sven Nys (44) nog regelmatig op de fiets zit, is geen geheim. In De Avondetappe was ook een fragment te zien uit DNA Nys, waarin Nys met zoon Thibau probeert te wedijveren op de mountainbike.

   

  "Ik voel meer en meer elke dag de rennersbenen terugkomen", zegt Nys in de documentaire. "Drie uur fietsen aan een behoorlijk tempo wordt weer makkelijker. En dan word ik fanatiek. Hoe beter ik word, hoe fanatieker ik word."

   

  "Ik denk dat het atleet zijn altijd wel ergens in mijn achterhoofd zal blijven. Dit is daar weer een opstoot van."

  Ik voel meer en meer elke dag de rennersbenen terugkomen. En dan word ik fanatiek.

  Sven Nys

  Heeft Sven Nys dan stiekeme comebackplannen, wilde presentatrice Dione de Graaff weten? "Corona heeft gezorgd voor veel meer vrije tijd en veel meer uren op de fiets", reageerde Nys, die vervolgens met een primeurtje op de proppen kwam.


  "Ik heb bij de Belgische wielerbond een licentie aangevraagd. Ze hebben mij gevraagd om deel te nemen aan het WK e-mountainbike. Mountainbiken met een motor dus. Ik ga me verdiepen in die discipline, omdat ik straks ook opleiding wil geven aan een oudere generatie."


  "Ik ben ervan overtuigd dat mensen die met een elektrische fiets op de weg gaan daarvoor een opleiding moeten krijgen."


  Mogen we dan spreken van een echte comeback? "Een comeback van één dag", lacht Nys.


  Nog dit voor de fans van Sven Nys: het wereldkampioenschap e-mountainbike vindt dit jaar plaats in Leogang (Oostenrijk), van 7 tot 9 oktober. Het wordt pas de 2e editie van het WK voor elektrisch aangedreven mountainbikes.