Voetbal Vlaanderen panikeert niet na 70 uitgestelde duels: "Wel ongerustheid"

  Voetbal Vlaanderen: "Laat ons verder ons gezond verstand gebruiken."

  De stijgende coronacijfers treffen ook het amateurvoetbal in Vlaanderen. Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, maakt zich zorgen. "Er worden nog niet massaal wedstrijden uitgesteld, maar het is een teken aan de wand", zegt hij.

  Het protocol voor het amateurvoetbal is duidelijk: als er 5 spelers in quarantaine zitten of een positieve covid-19-test hebben afgelegd, dan wordt een wedstrijd uitgesteld. Afgelopen weekend konden zo 60-70 wedstrijden niet doorgaan in Vlaanderen.

   

  "Als je kijkt hoeveel wedstrijden er per weekend worden gespeeld, is dat nog niet massaal", sust Marc Van Craen. "Maar het is een teken aan de wand. We hopen dat de cijfers snel stagneren."

   

  Voorlopig gaan nog geen alarmbellen af. "We bekijken het dag per dag. Als de cijfers plots verdubbelen of verdrievoudigen, dan zullen we ons moeten beraden. Maar dan denk ik dat de Nationale Veiligheidsraad ook wel maatregelen zal nemen."

  Als de cijfers plots verdubbelen of verdrievoudigen, dan zullen we ons moeten beraden.

  Van Craen: "Ik durf niet te pronostikeren"

  Er gaan al geruchten de ronde dat de kleedkamers in het amateurvoetbal een deel van het probleem zijn. "Het zou heel jammer zijn als ze opnieuw gesloten zouden worden", zegt Van Craen. "We kunnen zeker nog een regeling treffen om de spelers beter te spreiden over de kleedkamers."

   

  "Als de overheid een beslissing neemt, zullen we er ons bij neerleggen. Maar de meerderheid van de clubs leeft de regels goed na. Laat ons gewoon verder ons gezond verstand gebruiken."

   

  "Paniek? Er is ongerustheid, maar paniek is nooit een goede raadgever. We proberen zo ver mogelijk te raken met onze competities en hopen dat het aantal besmettingen stagneert. Of volgende maand de bal nog rolt? Ik durf niet te pronostikeren."