Martin Laas sprint naar eerste etappewinst in Ronde van Slovakije

  Martin Laas heeft woensdagochtend het eerste luik van de openingsetappe in de Ronde van Slovakije gewonnen. De Est van Bora-Hansgrohe bleek in een sprint over de snelste benen te beschikken. Later vandaag is er ook nog een korte individuele tijdrit.

  Deceuninck - Quick-Step drukte zijn stempel op de heuvelachtige rit in lijn van 107 kilometer, met start en aankomst in Zilina. De ploeg, gestart met onder meer Mauri Vansevenant, Pieter Serry en de hervattende Yves Lampaert, bepaalde het tempo achter 7 vroege vluchters en rekende op de sprint van Alvaro Hodeg.

   

  De finale werd ontsierd door enkele valpartijen, maar de groepssprint kwam er toch. Daarin spurtte de 27-jarige Laas met ruime marge naar zijn 1e zege voor Bora-Hansgrohe, voor de neus van de Nieuw-Zeelander Shane Archbold, doorgaans de sprintaantrekker bij Deceuninck - Quick-Step. Sean De Bie was 3e.

   

  Na de middag verdedigt Laas zijn leiderstrui in het 2e deel van de openingsdag, een individuele tijdrit van 7 kilometer in Zilina.

  Uitslag rit 1a:

  1. Martin Laas (Est) 106 km in 2u30'38"
  2. Shane Archbold (NZe) z.t.
  3. Sean De Bie
  4. Jay McCarthy (Aus)
  5. Rudy Barbier (Fra)
  6. Adam Toupalik (Tsj) op 2"
  7. Jempy Drucker (Lux)
  8. David van der Poel (Ned)
  9. Lars Saugstad (Noo)
  10. Dominik Neuman (Tsj)

  Stand na rit 1a:

  1. Martin Laas  (Est) in 2u30'32
  2. Shane Archbold (NZe) op 2"
  3. Sean De Bie 4"
  4. Jay McCarthy (Aus) 6"
  5. Rudy Barbier (Fra) z.t.
  6. Jonas Rapp (Dui)
  7. Adam Toupalik (Tsj) 8"
  8. Jempy Drucker (Lux)
  9. David van der Poel (Ned)
  10. Lars Saugstad (Noo)