Démare klopt Philipsen in etappe 2, die eigenlijk maar 36 kilometer duurde

  De renners rijden in groep naar het lokale parcours.

  0 / 0

  Arnaud Démare heeft de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Hij won de massasprint na een ongewone rit. De renners voerden woensdagochtend actie tegen de onveilige situaties op en naast het parcours en begonnen pas te koersen op het lokale circuit, 36km van het einde.

  Na de 1e rit in de Ronde van Luxemburg was er al heel wat protest bij de renners over de veiligheid. Onder meer Jacopo Guarnieri klaagde op Twitter over auto's en een bus op het parcours in volle finale.

  En de tweede etappe bracht blijkbaar geen beterschap op het vlak veiligheid. Al vroeg in de rit naar Hesperange hield het peloton halt om de onveilige situaties aan te klagen omwille van geparkeerde voertuigen en opkomend verkeer. Na het oponthoud beslisten de renners om in groep naar het lokale circuit te fietsen.

   

  Op 36 kilomter van het einde barste de koers pas los. Loïc Vliegen en Luc Wirtgen stoven er meteen vanonder. In het peloton regelden de renners van UAE Team Emirates de achtervolging. Zij wilden de geletruidrager Diego Ulissi in perfecte omstandigheden naar de eindmeet brengen. 

   

  UIteindelijk kwam het tot een massasprint en daarin was Démare sneller dan Jasper Philipsen en de Duitser Alexander Krieger. Jordi Warlop finishte als vierde voor zijn teamgenoot Amaury Capiot.

  De tweets van Guarnieri na de rit van gisteren:

  Rittenschema Ronde van Luxemburg
          winnaar leider
  rit 1 15/9 Luxemburg - Luxemburg 133 km Ulissi Ulissi
  rit 2 16/9 Remich - Hesperange 161 km Démare Ulissi
  rit 3 17/9 Rosport - Schifflange 164 km Degenkolb Grosu
  rit 4 18/9 Rodange - Differdange 201 km Ulissi Ulissi
  rit 5 19/9 Mersch - Luxemburg 177 km Kron Ulissi