Neymar moet 2 matchen brommen, maar er komt ook onderzoek naar racisme

  Neymar kreeg rood in de match tegen Olympique Marseille.

  Neymar heeft een schorsing van drie speeldagen, waarvan twee effectief, gekregen na zijn uitsluiting in de match tegen Olympique Marseille. Maar de Franse Profliga zal ook het incident dat voorafging aan de overtreding van Neymar onderzoeken. Neymar komt er nog relatief goed vanaf, zijn ploegmaat Kurzawa moet bijvoorbeeld zes matchen missen.

  Neymar werd zondagavond net als vier andere spelers van het veld gestuurd in het slot van de verloren wedstrijd tegen OM. De aanvaller had net daarvoor Marseille-verdediger Alvaro Gonzalez een klap gegeven omdat die hem een "aap" zou hebben genoemd. Dat mogelijk racistisch incident zal nog onderzocht worden, maar Neymar wordt hoe dan ook twee matchen effectief geschorst.

   

  Ploeggenoot Layvin Kurzawa werd voor zes duels geschorst, Leandro Paredes, ook van PSG, moet drie wedstrijden toekijken, waarvan één voorwaardelijk. Jordan Amavi (drie duels) en Dario Benedetto (drie duels, waarvan een voorwaardelijk) kregen bij Marseille een schorsing opgelegd.

   

  De Argentijn Angel di Maria moet ook nog voor de Disciplinaire Commissie verschijnen. Hij wordt nu beschuldigd van spuwen richting Alvaro in dezelfde woelige wedstrijd.