LA Clippers zakken door het ijs tegen vastberaden Denver Nuggets

  De Denver Nuggets staan in de finale van de Western Conference.

  Denver heeft het opnieuw geflikt: voor de tweede keer in deze play-offs hebben de Nuggets een 3-1-achterstand goedgemaakt. Na hun comeback in de 1e ronde tegen Utah was dit keer titelfavoriet LA Clippers het slachtoffer. Denver was heer en meester in de beslissende 7 wedstrijd tegen de Clippers: 104-89. In het Oosten won Miami het eerste duel met Boston.

  De Denver Nuggets hadden tegen Utah wel een 3-1-achterstand goedgemaakt in de best-of-7-serie, maar toen ze ook tegen titelkandidaat LA Clippers 3-1 in het krijt stonden, gaf niemand nog een cent om de kansen van de Nuggets.

   

  Maar bij de Clippers sloop er mondjesmaat wat overmoed in het team, terwijl bij de vastberaden Nuggets het vertrouwen groeide na 2 zeges op rij. Er moest dus een beslissende 7e wedstrijd aan te pas komen om te zien wie het mocht opnemen tegen de LA Lakers in de Western Conference Finals en daarin domineerde Denver: 104-89.

   

  Clippers-sterren Kawhi Leonard en Paul George (samen 24 punten) speelden dramatisch, terwijl de sterkhouders van de Nuggets - Murray en Jokic - wel op de afspraak waren. Jamal Murray was de topschutter met 40 punten, Nikola Jokic liet een triple-double noteren met 16 punten, 22 rebounds en 13 assists.

   

  De Denver Nuggets zijn met hun nieuwe stunt het eerste team in de NBA-geschiedenis dat in hetzelfde jaar 2x een 3-1-achterstand kan goedmaken in de play-offs. Zij mogen het nu opnemen tegen de LA Lakers van LeBron James, die na de uitschakeling van de Clippers dé favoriet zijn voor de titel.

  Feest in de kleedkamer van Denver:

  Miami Heat pakt eerste wedstrijd tegen Boston

  In de Eastern Conference Finals hebben de Miami Heat een 1-0-voorsprong genomen tegen de Boston Celtics. Miami won de eerste confrontatie met 117-114.

   

  Nochtans leken de Celtics lange tijd op weg naar de zege, maar in het het 4e quarter verkwanselden ze een voorsprong van 14 punten, waardoor er nog verlengingen aan te pas kwamen.

   

  Daarin had Bam Adebayo een beslissende rol, met een geweldig blockshot op Jayson Tatum in de slotseconden. Goran Dragic - nog een Sloveen in bloedvorm - was de topschutter van Miami met 29 punten. Bij Boston maakte Tatum 30 punten.