Vluchter Benoot: "Steeds beter, maar moet 100% zijn om met die jongens mee te doen"

  Tiesj Benoot was de Belgische vertegenwoordiger in de vlucht van de dag, maar in het laatste hoofdstuk van het wedstrijdverhaal viel zijn naam niet meer. "Als ik de benen heb van Parijs-Nice zal ik zeker dichter eindigen."

  Tiesj Benoot kon de besten dan wel niet volgen in de finale, hij is tevreden over zijn stijgende vormpeil. "Dit is positief voor wat nog komen moet."

   

  "Samen met ploegmaat Casper Pedersen heb ik een serieuze inspanning moeten leveren om de sprong te maken naar de kopgroep, want het gat was meer dan een minuut."

   

  "Als het bergop gaat, heb ik nog altijd last, al zat ik wel al tussen mooiere namen. Ik ben gewoon nog geen 100% en dat moet je wel zijn om tegen die jongens mee te doen. Met de benen van Parijs-Nice was ik zeker dichter geëindigd."

   

  "De rustdag heeft me wel goed gedaan. Ik blijf in stijgende lijn gaan. Als ik nog een paar dagen rust krijg, denk ik wel dat het goedkomt."

  Van Avermaet: "Er zat niet veel meer in"

  Greg Van Avermaet schoof mee in een van de vluchtpogingen, maar zijn onderneming werd in de kiem gesmoord. “Ik heb het een paar keer geprobeerd en jammer genoeg reed die groep van meer dan 30 renners niet weg. Daarna reden ze weg in de vallei en wij hadden Trentin en Geschke mee."

   

  "Er zat niet veel meer in. Daarna heb ik mijn krachten gespaard voor de volgende dagen. Het zal nog lastig genoeg worden.”