Philippe Gilbert bij comeback in Luxemburg: "Ik wil dit seizoen nog presteren"

  "Ik heb goed kunnen werken, maar nog niet intensief."

  De Ronde van Frankrijk was een afknapper zonder weerga voor Philippe Gilbert. Onze landgenoot liep bij een val in de openingsetappe een breukje in zijn knie op en moest de strijd staken. Vandaag, een halve maand later, is Gilbert klaar om zijn terugkeer in het peloton te vieren.

  Philippe Gilbert stond vanochtend aan de start van de eerste etappe in de Ronde van Luxemburg, met bescheiden verwachtingen na wat hem in de Tour overkomen is.

   

  "Ik heb de voorbije weken thuis veel en goed kunnen werken, maar nog niet echt intensief. Elke dag heb ik tussen de 2,5 uur en 3 uur op de fiets gezeten. Dat zijn niet de grote volumes van normaal, maar het is beter dan niks", vertelde Gilbert net voor de start aan Sporza.

   

  "Dus om nu al te zeggen dat ik competitief ben, dat is wat vroeg. Maar de conditie was goed voor de Tour, dus kan die niet helemaal weg zijn."

   

  "Het seizoen beëindigen was alvast geen optie voor mij. Ik had kunnen stoppen en naar volgend jaar kijken, maar ik wil dit seizoen nog presteren. Er zijn nog mooie klassiekers, met de Amstel, Vlaanderen en Roubaix."

   

  In "normale" omstandigheden zou Gilbert vandaag meteen een gooi kunnen doen naar ritwinst, met een finish die hem op het lijf geschreven is.

   

  "Het is een heel korte etappe, een dikke 3 uur koersen. De aankomst zou me inderdaad moeten liggen. Als ik in topconditie was, zou ik voor de overwinning gaan. Maar ik moet nog even afwachten."

  "Heb Rik gezegd dat ik WK niet kan rijden"

  Gilbert is tot en met zaterdag actief in Luxemburg. Zondag rijdt hij de Gooikse Pijl en dan richt hij zijn focus op het BK, komende dinsdag.


  "Dat is een mooi programma op korte termijn. Daarna volgen dus nog de grote klassiekers in oktober."


  "Dat ik er niet bij zal zijn op het WK? Rik Verbrugghe heeft me gebeld, maar ik heb gezegd dat het wereldkampioenschap iets te snel voor mij komt."

   

  "Ik wilde mijn hele programma niet omgooien, want het WK valt voor mij op een slechte datum. Het is een zwaar en lang WK, terwijl ik zelf nog met veel vraagtekens zit."

  Lees ook: