KV Mechelen vervangt gevangen voorzitter

  Dieter Penninckx.

  Luc Leemans volgt de in opspraak geraakte Dieter Penninckx op als voorzitter van de raad van bestuur van KV Mechelen. Dat heeft de voetbalclub bekendgemaakt na afloop van de maandelijkse vergadering . De mogelijkheden worden onderzocht om de aandelen van Penninckx te laten verwerven door de club, de actuele aandeelhouders en de supporters.

  Dieter Penninckx is de hoofdaandeelhouder van KV Mechelen. Hij werd vrijdag samen met zijn echtgenote Anja Maes, met wie hij de intussen failliete modegroep FNG (Brantano, CKS, Claudia Sträter, Fred en Ginger, etc.) stichtte, aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen na het schenden van hun voorwaarden.

   

  Penninckx werd opgesloten in de gevangenis, Maes werd onder elektronisch toezicht geplaatst. Vandaag besliste de raadkamer in Mechelen dat Penninckx minstens een maand langer in de cel moet blijven.

   

  "Dieter wordt momenteel hard aangepakt. Of dat terecht is of niet, dat weten we niet", stelt algemeen directeur van KV Mechelen Frank Lagast.

   

  "Op menselijk vlak leven we mee met hem en zijn familie. De situatie van de zaak met FNG en Dieter is echter zo geëvolueerd dat die ook afstraalt op de club. De raad van bestuur besliste unaniem om duidelijkheid te brengen, in het belang van de club."

   

  Er zal een buitengewone algemene vergadering samenkomen binnen de wettelijke termijn met het verzoek om het bestuursmandaat van Dieter Penninckx te beëindigen, zo laat de club nog weten.

  Dieter wordt momenteel hard aangepakt. Of dat terecht is of niet, dat weten we niet. Op menselijk vlak leven we mee met hem en zijn familie.

  Frank Lagast

  Valsheid in geschrifte, manipulatie beurskoersen, witwaspraktijken...

  In augustus raakte bekend dat Dieter Penninckx, Anja Maes en de derde FNG-stichter Manu Bracke in verdenking werden gesteld van valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken, het indienen van valse jaarrekeningen, de manipulatie van de beurskoers, het misbruik van vennootschapsgoederen en het niet willen meewerken met beursautoriteit FSMA.

   

  Vandaag werd ook duidelijk dat het onderzoek werd uitgebreid naar witwassen. De onderzoeksrechter had het trio onder strikte voorwaarden vrijgelaten, maar volgens het parket hebben Penninckx en Maes zich niet aan hun voorwaarden gehouden.