Egan Bernal niet geselecteerd voor WK wielrennen

  Egan Bernal zakte zondag door het ijs op de Col du Grand Colombier.

  Egan Bernal is niet opgenomen in de Colombiaanse selectie voor het WK wielrennen in Imola. Een verrassing is dat niet, de Tourwinnaar van vorig jaar worstelt met zijn vorm en zakte zondag zwaar door het ijs in de huidige Ronde van Frankrijk.

  De 23-jarige Bernal, pas 16e in de Tour op 19 minuten van Primoz Roglic, moet het WK in de Italiaanse stad Imola (van 24 tot 27 september) dus aan zich laten voorbijgaan.

   

  De Colombiaanse ploeg rekent in de eerste plaats op Rigoberto Urán en Miguel Ángel López, momenteel respectievelijk derde en vierde in het klassement van de Ronde van Frankrijk. Ook Nairo Quintana, 10e in de Tour, mag zijn koffers maken voor het WK.

  De Colombiaanse WK-selectie:

  • Rigoberto Urán
  • Sergio Higuita
  • Daniel Martínez
  • Miguel Ángel López
  • Harold Tejada
  • Nairo Quintana
  • Esteban Chaves
  • Sergio Henao.