Diego Ulissi houdt Amaury Capiot van de zege in Luxemburg, Gilbert is tevreden

  Diego Ulissi mocht het zegegebaar maken in Luxemburg.

  Diego Ulissi heeft de Ronde van Luxemburg ingezet met een zege. De Italiaan van UAE Team Emirates was op de hellende aankomst in Luxemburg te sterk voor Amaury Capiot. Jasper Philipsen eindigde op de 5e plaats.

  In de eerste rit van de Ronde van Luxemburg lag de finish op een helling van iets meer dan een kilometer. Diego Ulissi had het eerder op de dag al geprobeerd in een ontsnapping, maar sloeg uiteindelijk toe in de slotkilometer.

   

  Ulissi reed samen met de Roemeen Grosu weg in de chaotische finale, leek nog bijgehaald te worden door wat overbleef van het peloton, maar maakte het toch af. Capiot kwam nog opzetten, maar kwam te laat om Ulissi nog voorbij te steken.

   

  Voor Ulissi is het de eerste zege van het jaar, nadat hij de afgelopen weken ereplaats na ereplaats behaalde in Polen en Italië. De Italiaan van UAE Team Emirates is natuurlijk ook de eerste leider in de Ronde van Luxemburg.

   

  "Het team heeft hard gewerkt vandaag voor mij en ik kon het gelukkig afmaken met een juist getimede sprint", zei Ulissi. De Belgen moesten tevreden zijn met de ereplaatsen: Capiot werd 2e, Philipsen 5e en Warlop 10e.

  Uitslag rit 1
  1. Diego Ulissi (Ita) 133,5 km in 3u13'15"
  2. Amaury Capiot z.t.
  3. Eduard-Michael Grosu (Roe)  
  4. Jon Aberasturi (Spa)  
  5. Jasper Philipsen  
  6. Rui Oliveira (Por)  
  7. Alexander Krieger (Dui)  
  8. Eros Capecchi (Ita)  
  9. Markus Hölgaard (Noo)  
  10. Jordi Warlop  

  Gilbert tevreden over eerste wedstrijdkilometers

  Tim Wellens en Philippe Gilbert maakten in Luxemburg hun comeback na hun val voor en in de Tour. Beiden kwamen in het uitgedunde peloton over de finish: Wellens als 22e, Gilbert als 36e.

   

  "Ik ben zeer blij met deze dag die ik zonder problemen heb kunnen afsluiten", zei Gilbert.

   

  "Er stond heel wat wind. Meer dan verwacht eigenlijk. Bovendien was het de hele dag heet. Dat mat ook wel een beetje af. Maar alles is goed verlopen."

   

  "De finale verliep wel een beetje chaotisch, met de aanloop naar de slotklim. Er stonden her en der zelfs auto's geparkeerd. Ik zag jongens rakelings naast die obstakels heen vlammen tegen 70 per uur."

   

  "Ikzelf wou geen enkel risico nemen en een valpartij sowieso vermijden. Ik zat in de laatste kilometer zowat in 30e positie. Dat was eigenlijk te ver, maar ik had eerlijk gezegd toch niet de benen om te winnen."

  VIDEO: Philippe Gilbert en Tim Wellens koersen weer

  Rittenschema Ronde van Luxemburg
          winnaar leider
  rit 1 15/9 Luxemburg - Luxemburg 133 km Ulissi Ulissi
  rit 2 16/9 Remich - Hesperange 161 km Démare Ulissi
  rit 3 17/9 Rosport - Schifflange 164 km Degenkolb Grosu
  rit 4 18/9 Rodange - Differdange 201 km Ulissi Ulissi
  rit 5 19/9 Mersch - Luxemburg 177 km Kron Ulissi