Ga naar de inhoud

Cyriel Dessers na afgang Genk: "Ik vind ons niet genoeg een team"

Cyriel Dessers viel halfweg de 2e helft in en kon vanaf de stip nog milderen tot 3-2.

Racing Genk ging gisteren met de billen bloot op het Kiel (5-2 en 2 rode kaarten) en de kampioen van 2019 was al onder druk aan de partij begonnen. Met 5 op 15 is het crisis in Genk. Wat denkt aanwinst Cyriel Dessers daarvan? "Dit is een afgang voor een topclub", zegt de spits aan Eleven. De clubtop beraadt zich over de situatie, coach Hannes Wolf vreest niet voor zijn job.

Coach Hannes Wolf bracht nieuwkomer Dessers pas halfweg de 2e helft in de ploeg in de plaats van Onuachu. Vanaf de stip zorgde de spits nog voor hoop met de aansluitingstreffer (3-2), maar een 2e rode kaart deed Genk helemaal dood.

 

Dessers klinkt hard: "Dit is absoluut een afgang voor de topclub die we zijn. Het gaat niet alleen over vandaag, maar ook over de vorige wedstrijden. Dit was niet goed."

 

Als de resultaten uitblijven, wordt vaak naar de coach (in casu Hannes Wolf) gekeken. Dessers vindt dat niet terecht: "Eigenlijk niet. Ik vind dat de coach ons dingen geeft om mee te werken. Het is aan ons om dat in te vullen. Op dit moment doen we dat niet genoeg."

 

"Ik vind ons niet genoeg een team. Zeker als het moeilijk gaat, valt het een beetje uit elkaar. Dat is ons grootste werkpunt. We hebben een jonge groep met echt supergoede spelers, maar we moeten nu écht een groep gaan vormen."

 

Genk slikte een vroeg doelpunt in de 1e helft en de 2e helft. "Dat zijn dooddoeners. Zeker tegen een ploeg zoals Beerschot, dat een beetje gaat inzakken en op de counter mikt. Daar hebben ze de ploeg voor."

 

"Ik heb er geen uitleg voor hoe die vroege goals komen. Is dat een gebrek aan scherpte? Neen, want ik heb het gevoel in de kleedkamer dat iedereen wel klaar is. Het is heel moeilijk uit te leggen."

Ik vind het niet terecht om naar de coach te kijken. Hij geeft ons dingen om mee te werken, aan ons om dat in te vullen.

Cyriel Dessers

Hannes Wolf: "Schande van rode kaart, er is altijd druk voor mij"

Genk-coach Hannes Wolf zag 2 oorzaken voor de blamage: Holzhauser en scheidsrechter Geldhof. "Holzhauser speelde een heel sterke partij, maar de scheidsrechter maakte er een andere wedstrijd van."

 

"De 2-1 volgt na een vrije trap, waar we volgens mij geen overtreding maken. En Carlos Cuesta mag nooit rood krijgen voor die 2 fouten, zeker niet als je naar de overtredingen van Beerschot kijkt. Dit heeft de wedstrijd beslist. Het is een schande dat het gebeurt."

 

"We hadden nog genoeg tijd om terug te slaan, maar die rode kaarten maakten het onmogelijk. Dit is een grote ontgoocheling. Wie weet wat er was gebeurd, als we met 11 spelers waren blijven staan."

 

Voor de match werden al vraagtekens bij zijn functioneren gezet, daar zijn na gisteravond alleen nog maar vraagtekens en uitroeptekens bijgekomen. De club beraadt zich vandaag, Wolf vreest in elk geval niet voor zijn job. "Er is altijd druk voor mij. We moeten nu opstaan en voortwerken. We zijn sterk genoeg om terug te slaan."

Beerschot
einde
5-2
KRC Genk
  1. 19' - Doelpunt strafschop - Paul Onuachu (1 - 1)
  1. 63' - Doelpunt strafschop - Raphael Holzhauser (3 - 1)
  2. 81' - Verv. Eboue Kouassi door Elias Sierra
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 14/09/20 - 20:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
19'
Paul Onuachu
1 - 1
Paul Onuachu
19'
63'
Raphael Holzhauser
63'
Raphael Holzhauser
3 - 1

Rood! Genk eindigde de match tegen Beerschot met 9 spelers