Tiesj Benoot: "Als ik er nog een rit moet uitpikken, zal het morgen zijn"

  Tiesj Benoot

  Na een zware tweede Tour-week kunnen de renners vandaag hun benen laten rusten. Tiesj Benoot hoopt op de rustdag weer wat procentjes te kunnen winnen en heeft de rit van dinsdag in zijn agenda aangekruist.

  "Gisteravond was ik wel moe, het was een zware tweede week met 3 à 4 zware ritten na elkaar. Maar ik heb goed geslapen en dat ga ik in de namiddag nog eens doen. Dan hoop ik klaar te zijn voor morgen", vertelt Tiesj Benoot aan Sporza.

   

  "Op persoonlijk vlak had ik tot nu wel iets meer verwacht van mijn Tour. Ik weet wel waarom ik niet 100% rendeer. Ik heb wat last van mijn heup en dat herstelt niet zo snel als je zou willen wanneer je elke dag zo diep moet gaan. Maar het gaat wel de goeie richting uit. Ik hoop net als bij de vorige rustdag een stap vooruit te kunnen zetten."

   

  "Voor de ploeg is het natuurlijk al een heel mooie Tour geweest. We hebben al 2 ritten gewonnen, de sfeer is super. Het is interessant om hier te zijn."

  Voor de ploeg is het natuurlijk al een heel mooie Tour geweest. We hebben al 2 ritten gewonnen, de sfeer is super. 

  Tiesj Benoot

  Wat mogen we in de 3e week nog verwachten van Benoot? "Het wordt nog zeer zwaar, met 3x een aankomst bergop. Als ik er nog een rit moet uitpikken, zal het morgen moeten zijn. Dat is nog een kans voor mij. En voor de rest zullen het vooral de benen zijn die spreken."

   

  "Nog een nummertje van Marc Hirschi? Dat kan wel, hij heeft ons al genoeg verbaasd. Het is zijn eerste grote ronde en zijn Tour is nu al geslaagd. Niemand weet hoe hij zal reageren op de 3e week, omdat het zijn 1e keer is. Maar ik verwacht wel dat hij goed zal zijn."

  Benoots ploegmaat Marc Hirshi (foto) maakt indruk in de Tour.

  "Wout van Aert is onze grootste kans op WK-succes"

  Hoe ziet de rest van het seizoen eruit voor Tiesj Benoot? "Het BK wordt moeilijk voor mij, als ik echt goed wil herstellen voor het WK. Ik heb toch wat fysieke ongemakken die ik wat extra rust wil geven, om super te kunnen zijn op het WK. Dat zal ik nog bespreken met de ploeg en met de bond", klinkt het.

   

  "Het wordt nog een mooi najaar, met elke week een grote klassieker en nog het WK. Dat geeft toch een extra motivatie om in deze Tour nog door te gaan."

   

  Op het WK zal Benoot zich in zijn rol schikken. "Wout van Aert en Greg Van Avermaet zullen waarschijnlijk de vooruitgeschoven mannen zijn. Zeker bij Wout spreekt dat voor zich. Hij is onze grootste kans op WK-succes."

   

  "Voor mezelf hoop ik dat ik fysiek 100% aan de start kan komen en dan denk ik dat ik wel een mooie rol kan hebben. Ik heb er geen problemen mee om mezelf weg te cijferen. Dat heb ik ook zo aangegeven aan de bondscoach. In de weken na het WK komen er nog veel mooie kansen voor mezelf."

  Ik heb er geen problemen mee om mezelf weg te cijferen op het WK. Wout van Aert is onze grootste kans op succes.

  Tiesj Benoot

  Zo ziet de rit van morgen eruit:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar