Tadej Pogacar: "Op Col de la Loze kun je makkelijk een halfuur verliezen"

  Tadej Pogacar, met Primoz Roglic in zijn wiel.

  De Tour zal dit jaar wellicht gewonnen worden door een Sloveen. Leider Primoz Roglic heeft voorlopig de beste papieren, maar zijn 21-jarige landgenoot Tadej Pogacar maakte al indruk bergop. "We zijn vrienden, maar in de koers willen we allebei winnen", zegt Pogacar op de rustdag.

  "De voorbije week was geweldig voor mij, met als hoogtepunt natuurlijk mijn ritzege van gisteren. Het was onbeschrijflijk", vertelt Tadej Pogacar, die zich vooral in de bergen in zijn sas voelt. "De vlakke ritten waren het moeilijkste voor mij. Dan voel je meer stress in het peloton."

   

  Heeft de jonge Sloveen al een slechte dag gehad? "Twee dagen na de 1e rustdag voelde ik me echt niet goed, maar sindsdien is het elke dag beter gegaan. Mijn beste dag was wellicht de dag van mijn 1e ritzege, al was gisteren ook niet slecht", glimlacht Pogacar, die nog een zware slotweek verwacht.

   

  "Zeker op de Col de la Loze. Die hebben we verkend en is echt heel zwaar. Als je daar een slechte dag hebt, kun je makkelijk een halfuur verliezen. De strijd om het geel is nog niet gestreden. Het wordt knokken tot het einde. Ik heb vertrouwen in mijn ploeg. Ze zijn klaar om alles te geven."

  Primoz Roglic is een vriend, maar in de koers willen we allebei winnen.

  Tadej Pogacar

  Na 2 weken Tour oogt het rapport van Pogacar erg fraai: 2 ritzeges, de witte trui en 2e in de stand. "Als iemand me dat vooraf gezegd had, zou ik het niet geloofd hebben. Nu geniet ik ervan. Ik ben blij met de prestaties van de ploeg", klinkt het.

   

  De strijd om het geel gaat tussen Pogacar en zijn landgenoot Primoz Roglic. "Ik heb nog niet veel tijd gehad om met Primoz te babbelen. Tijdens de koers hebben we daar geen tijd voor. Gisteren was het een faire strijd. Ik denk niet dat hij me heeft laten winnen."

   

  "Primoz is een vriend en we hebben veel respect voor elkaar, maar in de koers willen we allebei winnen. Als ik kan winnen, zal ik die kans grijpen. We zullen zien wie het geel heeft in Parijs."

  Tadej Pogacar en Primoz Roglic slaan een praatje tijdens de Tour.

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar