Revelatie Marc Hirschi: "Ben zelf ook verrast dat het zo goed gaat"

  Marc Hirschi is een van de smaakmakers in de Tour.

  De jonge Zwitser Marc Hirschi is in de eerste twee Tour-weken al een van de smaakmakers geweest. De 22-jarige renner van Sunweb vermaakte de wielerliefhebbers door offensief te koersen en zag zijn aanvalsdrift ook beloond met winst in de 12e rit. Wat de 3e week zal brengen, is ook voor hem een vraagteken.

  Hoe gaat het met Marc Hirschi op de tweede rustdag? "Ik ben wat moe en ik heb ook wat last van een verstopte neus, maar dat zal vanavond wel beter gaan. Het is geen corona", lacht de Zwitser.

   

  "Wat de 3e week zal brengen? Dat is ook voor mij afwachten. Ik heb nog nooit zo'n lange rittenkoers gereden. Het wordt mijn eerste 3e week in een koers. Als mijn benen nog goed zijn, zal ik zeker mijn kans grijpen."

   

  "Dat het tot nu toe zo goed verlopen is, had ik zelf ook niet verwacht. Ik was eigenlijk al tevreden om er gewoon te kunnen bij zijn. In de Dauphiné was ik wel heel goed en dat wilde ik graag overdoen in de Tour. Toch heb ik mezelf wel verrast."

   

  Hirschi is bij Sunweb een ploegmaat van Tiesj Benoot. "Hij is heel belangrijk voor mij", zegt de de Zwitser over onze landgenoot. "Tiesj is ook nog jong, maar hij heeft al veel ervaring. Hij kan mij en de rest van de ploeg leiding geven. Tiesj heeft echt een belangrijke rol in ons team."

  Marc Hirschi won al één rit in de Tour.

  "WK-parcours moet me heel goed liggen"

  Marc Hirschi heeft in de Tour al zoveel indruk gemaakt dat Sven Nys de Zwitser prompt tot WK-favoriet bombardeerde. "Ik favoriet voor het WK? Dat is leuk om te horen. Ik had me aanvankelijk niet echt voorbereid op het WK, maar nu in Italië moet het parcours me heel goed liggen", denkt hij.

   

  "Als mijn vorm goed blijft, is het zeker een doel. Na het WK rijd ik nog de Ardennenklassiekers. Ik start daar zeker met ambitie, maar het zal ook afhangen van mijn vorm en de ploegtactiek."

  Sven Nys in Vive le vélo: "Hirschi is dé favoriet op WK"