PSG steunt Neymar en vraagt onderzoek naar racistisch incident

  PSG steunt zijn sterspeler Neymar voor de volle 100 procent. De Franse kampioen wil een onderzoek na de bewering van de Braziliaan dat hij het slachtoffer geworden is van racisme in de match tegen Olympique Marseille. "In het voetbal en in onze maatschappij is geen plaats voor racisme", klinkt het bij de club.

  PSG verloor gisteren met 1-0 van Olympique Marseille. Het was een bitsige partij die ook ontsierd werd door een opstootje op het einde. Neymar en vier andere spelers werden daarbij van het veld gestuurd. De Braziliaan gaf Alvaro Gonzalez een klap op zijn achterhoofd, maar zei achteraf dat dat een reactie was op een belediging van de verdediger. Die zou hem "aap" hebben genoemd.

   

  "Wij rekenen er op dat de disciplinaire commissie van de Franse voetbalbond dit tot op de bodem uitzoekt", reageert PSG nu op het voorval. "Uiteraard zullen wij daar alle medewerking aan verlenen. In het voetbal en in onze maatschappij is geen plaats voor racisme. Dat dragen we op allerlei manieren uit. Laten we daar dan ook naar handelen."

   

  Olympique Marseille verdedigde dan weer zijn eigen speler. "Gonzalez is geen racist. Dat weten we door zijn dagdagelijkse gedrag op de club. Zijn teamgenoten vertellen dat ook."