Primoz Roglic: "Mogen in slotweek concentratie niet laten verslappen"

  Primoz Roglic heeft zijn benen een keertje getest op de rustdag.

  Op de tweede rustdag in de Tour heeft leider Primoz Roglic samen met zijn ploegmakkers van Jumbo-Visma de finale van de rit van morgen verkend. De Sloveen wil duidelijk niks aan het toeval overlaten. "We moeten onze focus behouden", klinkt het.

  Hoe welgekomen is de rustdag voor de nummer 1 in het klassement? "Ik hou er natuurlijk van om te koersen, maar we hebben al enkele zware ritten gehad. Dan is zo'n rustdag wel welkom om wat te recupereren en de laatste week voor te bereiden", vertelt de 30-jarige Sloveen.

   

  "We hebben vandaag een ritje gemaakt met de ploeg. Daarbij hebben we ook de slotklim van de etappe van morgen verkend. Ik heb de benen wel even getest, ja, gewoon om het koersritme wat vast te houden. Dat is toch beter met het oog op wat nog moet komen."

   

  Ook belangrijk op de rustdag: de coronatesten. "We hebben allemaal negatief getest. Daar ben ik natuurlijk erg blij om. Stress om die test had ik niet. Dat heb je toch niet in de hand. We volgen gewoon alle regels die we moeten volgen."

  We hebben allemaal negatief getest op het coronavirus. Daar ben ik natuurlijk erg blij om.

  Primoz Roglic

  "Het is niet aan mij om tijd te winnen"

  Met nog een week voor de boeg beschikt Primoz Roglic over de beste papieren: een voorsprong van 40 seconden en een sterke ploeg achter zich. "Het team acteert op heel hoog niveau, dat is mooi. Ik denk dat we optimistisch mogen zijn voor de laatste week", vindt Roglic.

   

  "We doen mee, we zijn allemaal heel sterk. Ook mentaal weet ik intussen wel wat het is om leider te zijn in een grote koers. Daar wen je wel een beetje aan, ook met de ploeg."

   

  "Het is nu zaak om in de laatste week onze focus te behouden, zodat er geen domme dingen gebeuren. Dat mag ons niet overkomen. We mogen de concentratie niet laten verslappen. We doen het nu goed en dat moeten we volhouden."

   

  Vreest Roglic nog zijn jonge landgenoot Tadej Pogacar? "Het is niet aan mij om tijd te winnen", reageert hij nuchter. "Tadej is een aantal jaar jonger dan ik, maar hij is een heel goeie vriend en een supergetalenteerde renner. In Parijs zal er sowieso een Sloveen in het geel staan. Hopelijk ben ik dat."

  Roglic: "Concentratie niet laten verslappen"

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar