Nederland trekt met speerpunten Van Vleuten en Dumoulin naar Imola

De Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout heeft zijn huiswerk klaar voor het komende WK wielrennen. Hij schuift als kopman Tom Dumoulin naar voren. Hij start in de weg- en de tijdrit. Bij de vrouwen is Annemiek van Vleuten uiteraard kandidaat om haar titel op de weg te verlengen.

Mathieu van der Poel laat Imola aan zich voorbijgaan om zich voluit te kunnen focussen op de klassiekers later dit jaar. In de mannenselectie ontbreekt ook de geblesseerde Bauke Mollema. Die brak bij een val in de Tour zijn linkerpols. Zo is Tom Dumoulin nu de enige kopman. 

 

Koos Moerenhout koos daarnaast ook voor Robert Gesink, Antwan Tolhoek, Pascal Eenkhoorn, Dylan van Baarle, Pieter Weening, Sam Oomen en Martijn Tusveld.

 

"De afzegging van Mollema verandert onze tactiek wel een beetje", vertelde de Nederlandse bondscoach. "Tom Dumoulin zal nog altijd als troef uitgespeeld worden, maar we kunnen met deze groep met een open blik naar de koers kijken. Met coureurs die allemaal in prima doen zijn momenteel en op dit WK - waar het nauwelijks vlak is - goed uit de voeten kunnen."   

 

Dumoulin rijdt ook de tijdrit, net als Jos van Emden. Al houdt de bondscoach nog een slag om de arm. "Het hangt af van hoe hij de Tour de France heeft verteerd."

 

Bij de vrouwen verdedigt Annemiek van Vleuten haar wereldtitel op de weg. Ze gaat ook van start in de tijdrit, met Anna van der Breggen, die eveneens in de wegwedstrijd uitkomt. Bondscoach Loes Gunnewijk selecteerde voor de wegwedstrijd verder Marianne Vos, Chantal Van den Broek-Blaak, Amy Pieters, Demi Vollering, Ellen van Dijk en Floortje Mackaij.   .