Mads Pedersen zal zijn wereldtitel niet verdedigen in Imola

  Denemarken zakt zonder Pedersen en met kopman Fuglsang af naar Imola.

  Wereldkampioen Mads Pedersen zal op 27 september zijn titel niet verlengen. De renner van Trek-Segafredo zit niet in de Deense selectie, die met Jakob Fuglsang als kopman naar het front trekt op het heuvelachtige circuit van Imola.

  Pedersen, die momenteel de Tour rijdt, won vorig jaar in Harrogate na een zware en doorregende wedstrijd. Hij troefde toen in een sprint met drie de Italiaan Matteo Trentin en de Zwitser Stefan Küng af. De Deen acht de omloop dit jaar echter te zwaar en zal er dus niet bij zijn.

   

  Op het loodzware parcours in het Italiaanse Imola gaat de rol van kopman in de Deense selectie naar Jakob Fuglsang. De 35-jarige Fuglsang, vorige maand winnaar van de Ronde van Lombardije en vorig jaar de beste in Luik-Bastenaken-Luik, vindt er een parcours op zijn maat.

   

  "Het parcours is geschikt voor renners die uitblinken in de Ardense klassiekers. Jakob Fuglsang is een van hen", verduidelijkt bondscoach Anders Lund. "Hij gebruikt de Tirreno-Adriatico om zich voor te bereiden en zal ook een hoogtestage inlassen. Hij volgt een precies plan om voor winst te kunnen gaan in Italië."

  Deense selectie wegrit WK (27 september): Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Magnus Cort, Christopher Juul-Jensen, Mikkel Honoré, Casper Pedersen, Niklas Eg en Jonas Gregaard.