Veldbetreder, Mexican wave en "benevelingscabine" bij terugkeer fans in JPL

  Deze man wou zijn terugkeer in een voetbalstadion niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

  Voor het eerst sinds maart zaten er nog eens supporters in de tribunes van het Belgische profvoetbal. Die aanwezigheid leverde tijdens speeldag 5 alvast enkele opvallende beelden op. 

  Publiek in Eupen en Anderlecht laat zich gelden

  Aan de Kehrweg zaten voor de match tegen AA Gent zo'n duizend supporters in de tribune. Zij haalden meteen na het startsignaal hun hartje op met enkele zangkoren, nadat ze 6 maanden op hun honger hadden moeten zitten.

  Ook in Anderlecht liet het thuispubliek zich meteen gelden. Halverwege de tweede helft vonden ze de tijd gekomen om chouchou Yari Verschaeren te brengen. Coach Kompany gaf niet veel later gehoor aan zijn supporters.

  Veldbetreder Achter de Kazerne

  In Mechelen zorgde een fan ervoor dat zijn terugkeer Achter de Kazerne niet onopgemerkt zou voorbijgaan. Na het doelpunt van KV Oostende sprong hij het veld op om verhaal te gaan halen bij de tegenstanders.

  Mexican wave in Jan Breydel

  In Brugge toonden de fans hoe je je wel kan gedragen in een voetbalstadion. Anderhalve meter afstand of niet, de blauw-zwart-supporters pakten uit met een ouderwetse Mexican wave.

  "Full experience" in Waregem

  In Waregem kregen de fans bij hun terugkeer een full experience aangeboden. Voor aanvang werd hun temperatuur gemeten en moesten ze door een speciale benevelingscabine lopen. Voor sommigen was dat even wennen.

  Terugkeer fans zorgt voor stress bij Vranckx

  Afsluiten doen we met hét beeld van de speeldag: de monumentale misser van de jonge Aster Vranckx in Mechelen-Oostende. Bracht de terugkeer van de fans voor Vranckx wat extra stress met zich mee?