Emma Meesseman mag op de valreep naar WNBA-play-offs

  Emma Meesseman, 2e van rechts, mag met de Mystics de WNBA-titel verdedigen.

  Regerend kampioen Washington Mystics heeft zich op de slotspeeldag van de reguliere WNBA-competitie verzekerd van het 8e en laatste ticket voor de play-offs. Emma Meesseman en co deden wat ze moesten doen: winnen tegen Atlanta. Het werd 85-78, Meesseman kwam tot 14 punten. 

  De Mystics, die het de hele campagne zonder sterspeelsters Delle Donne en Charles moesten doen, beleefden een rotseizoen met de ene nederlaag na de andere. Net op tijd keerden ze evenwel het tij. Ze wonnen een 4e keer op een rij en dat was nodig, want concurrent Dallas had eerder op de dag gewonnen.

   

  Het werd een spannende strijd tegen Atlanta (44-43 bij de rust), maar finaal trok Washington aan het langste eind. Meesseman was in 33 minuten goed voor 14 punten, 7 assists en 3 rebounds. 

   

  De play-offs beginnen morgen. Washington neemt het op tegen 5e reekshoofd Phoenix. Alle wedstrijden worden door corona afgewerkt in de WNBA-bubbel in de IMG Academy in Bradenton, in Florida.