Bestuur AA Gent slaat mea culpa: "Keuze voor Bölöni was foute beslissing"

  AA Gent-voorzitter Ivan De Witte: "Bölöni was een miscast."

  Voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie gaan hun verantwoordelijkheid niet uit de weg voor de snelle trainerswissels bij AA Gent. "We moeten niet te veel excuses zoeken. We hebben een fout gemaakt."

  AA Gent heeft Laszlo Bölöni na amper 25 dagen opzijgeschoven, T2 Wim De Decker neemt het roer over.  Ook voor het Gentse bestuur kwam die beslissing onverwacht. 

   

  "Er gingen geruchten de ronde, maar gisterenavond was er nog niets aan de orde", opent voorzitter Ivan De Witte. "Maar er is dan belangrijke informatie binnengelopen, waardoor we toch met een aantal mensen van gedachten hebben gewisseld."

   

  "Ten eerste hebben de resultaten ons aan het denken gezet. Ten tweede moeten we rekening houden met de stem van onze supporters en met de stem van de spelersgroep."

   

  Het resultaat: het ontslag van Laszlo Bölöni. "Het was een miscast", geeft De Witte toe. "De verantwoordelijkheid ligt bij mij en ook bij manager Michel Louwagie. Bölöni treft geen schuld, hij heeft zijn best gedaan om er het beste van te maken."

   

  "Niet alleen de ervaring en competentie van een trainer tellen, maar hij moet ook passen bij de clubcultuur en de visie van de spelers."

  Bölöni treft geen schuld, hij heeft zijn best gedaan om er het beste van te maken.

  Ivan De Witte, voorzitter AA Gent

  "We moeten niet te veel excuses zoeken"

  De Witte voelde de laatste weken veel tegenstand bij de spelers en de supporters. "De mening van de supporters is heel belangrijk voor mij", zegt hij. "In die 21 jaar bij de club heb ik nog maar zelden zo'n weerstand gevoeld bij onze supporters. En om eerlijk te zijn ook bij de spelersgroep."

   

  "Dan is het goed om het niet te lang te laten aanslepen. Laszlo Bölöni heeft een geweldige vakkennis en is een zeer goede trainer, maar paste niet bij de club, de supporters en de spelersgroep."

   

  "We draaien nu snel de bladzijde om. We hebben het verkeerd ingeschat en moeten niet te veel excuses zoeken. De keuze voor Bölöni was een foute beslissing. Dan is het goed om in alle respect afscheid van elkaar te nemen."

   

  "We hebben bij het bestuur al veel goede beslissingen genomen, anders zouden we nooit onze sportieve successen hebben behaald. Maar af en toe zit er een verkeerde tussen en dan ontvluchten we onze verantwoordelijkheid niet. Nu willen we snel naar de toekomst kijken."

  Louwagie: "Slechte beslissing kan eens gebeuren"

  Ook manager Michel Louwagie ving enkele klappen op voor zijn voorzitter. "De voorzitter heeft de wind van voren gekregen en ik wil die nu wat wegnemen", aldus Louwagie. 

   

  "We werken al 21 jaar samen in goede en in kwade dagen. We hebben een parcours afgelegd dat gezien mag worden, dan kan een slechte beslissing eens gebeuren. Maar alleen op de voorzitter schieten in dit verhaal, is misplaatst."

   

  "Het aanstellen van een trainer is niet hetzelfde als de keuze voor de CEO van een bedrijf. Een trainer ken je nog niet na een paar uur, maar pas na weken of maanden. De voorzitter is daarop gepakt en dat is verkeerd."