Waasland-Beveren komt in handen van Amerikaanse sportinvesteerders

  Waasland-Beveren komt in Amerikaanse handen.

  Waasland-Beveren heeft een nieuwe investeerder gevonden. De club uit 1A wordt overgenomen door Bolt Football Holdings, een Amerikaanse groep. Ze hebben ook onder andere Crystal Palace in handen. "We moesten nieuwe middelen aanboren om competitief te zijn", klinkt het in Beveren.

  Het was al een tijdje duidelijk dat Waasland-Beveren op zoek was naar een nieuwe eigenaar. Bij voorkeur eentje met meer financiële middelen. Er lagen volgens de club 14 dossiers op tafel, nu is er een winnaar. "De aandeelhouders van onze club hebben een akkoord bereikt om ongeveer 97% van de aandelen over te dragen aan Bolt Football Holdings", klinkt het vandaag in een persbericht.

   

  Bolt Football Holdings is geen onbekende naam in de sportwereld. De Amerikaanse groep wordt geleid door David Blitzer, Jahm Najafi en Jeff Moorad. Ze hebben al participaties in onder meer Premier League-club Crystal Palace, NBA-teams Philadelphia 76ers en de Phoenix Suns en New Jersey Devils in de Amerikaanse Hockey League.

   

  "Het is duidelijk dat we nieuwe middelen moesten aanboren om competitief te blijven. Na maanden van voorbereidende gesprekken is het tijd om te landen", vertelt financieel directeur Olivier Swolfs. "Zo kan de overnemer gebruikmaken van de extra mercato om aanvullingen te doen in onze ploeg."

  De voorbije jaren hebben we vastgesteld dat we aanliepen tegen de limieten van wat een kleine club kan betekenen in 1A

  De Algemene Vergadering van de club ondertekende vandaag de documenten. De volledige overdracht gebeurt in de komende dagen en weken. De club benadrukt wel dat er ook garanties gegeven werden over het behoud van het lokale karakter van de club. "De resterende aandelen zullen ingevuld worden door de leden van de huidige raad van bestuur en enkele bestaande aandeelhouders."


  "Deze aandeelhouders beschikken over een vetorecht als het gaat over de naam, de kleuren en de lokalisatie van de club. De nieuwe partners werken samen met het huidig managementteam - Dirk Huyck, Olivier Swolfs, Jozef Van Remoortel, Walter Clippeleyr - na de overname. Tom Rombouts blijft de clubadvocaat van Waasland-Beveren."


  "In de onderhandelingen vonden we het belangrijk dat de ingeslagen weg van de jongste zes jaar behouden werd. Waasland-Beveren is een financieel gezonde club waar de jeugdwerking een belangrijke plaats kreeg. We hanteerden het principe: "think global, act local". Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van Waasland-Beveren. De voorbije jaren hebben we vastgesteld dat we aanliepen tegen de limieten van wat een kleine club kan betekenen in 1A. De nieuwe investeerder moet een aanvulling zijn op de sterktes die de club al had."