Van Lierde neemt afscheid met winst in eigen stad: "Niet mooier kunnen dromen"

Frederik Van Lierde heeft in Menen definitief een punt gezet achter zijn triatloncarrière. Hij deed dat in schoonheid want hij won de wedstrijd in zijn thuisstad voor Pieter Heemeryck en Bart Aernouts. "Ik kon het niet mooier dromen. Het was fantastisch", vertelde hij na de finish.

Triatleet Frederik Van Lierde neemt afscheid van de sport met laatste zege in eigen stad

"Heemeryck en Aernouts zijn toppers en gentlemen"

Afgelopen weekend liep Van Lierde al zijn laatste internationale triatlon. Hij werd 9e op de halve Ironman van Les Sables-d'Olonne. De rest van zijn afscheidsseizoen werd verstoord door het coronavirus. maar vandaag stond hij wel nog aan de start van een halve triatlon in Menen, zijn thuisstad.

 

"Ik sta hier met gemengde gevoelens", zei de 41-jarige atleet voor de start. "Ik wil nog een goeie wedstrijd neerzetten, maar ik ken hier iedereen. Het wordt dus wat moeilijker om mijn focus te behouden."

 

Maar tijdens de wedstrijd leek dat goed mee te vallen. Na 1,9 kilometer zwemmen kwam hij samen met Pieter Heemeryck boven water op plaats 2 en 3. In het fietsen rolde het duo de koploper op. Samen konden ze zo beginnen aan hun halve marathon met een mooie voorsprong op de rest.

 

Bart Aernouts was de sterkste in een groep achtervolgers en zo kwamen de drie Belgische triatlonkampioenen samen richting finish. Daarin rolden Aernouts en Heemeryck de rode loper uit voor de afscheidnemende Van Lierde.

 

"Ik had het niet mooier kunnen dromen", zei Van Lierde achteraf. "Het was niet gepland, maar het zijn niet alleen wereldtoppers maar ook gentlemen. Zij hadden nog overschot, ik niet. Maar er is wel hard gekoerst hoor vandaag. Het was gewoon een mooi gebaar op het einde."

 

Welke zege springt er naast Hawaï uit? "Deze toch. Het is heel speciaal geweest."

Foto's van de afscheidswedstrijd van Van Lierde