Pogacar gelooft nog in Tourwinst: "Misschien breekt Roglic nog wel"

Tadej Pogacar boekte in z'n witte trui zijn tweede ritzege deze Tour. De jonge Sloveen haalde het voor gele trui Roglic en gelooft nog steeds dat hij de Tour kan winnen. "Ja, dat is het plan", klinkt het na zijn zege.

Pogacar: "Roglic lijkt onstopbaar, maar hij kan nog breken"

"Jumbo-Visma legde echt een heel hoog tempo op de hele dag. Dat en de hitte maakten het vandaag een lastige rit. Op het einde wachtte ik op de sprint en ik ben zo blij om opnieuw te winnen", zegt Pogacar na zijn overwinning op de Grand Colombier.

 

Het tempo van Jumbo-Visma lag, mede door beulenwerk van Wout van Aert, zo hoog dat aanvallen geen optie leek. "Ja, ik denk dat ze goed voorbereid waren vandaag. Het had geen zin om aan te vallen."

 

Bernal verloor vandaag veel tijd, net als Quintana. "Ik weet niet wat er gebeurde, maar zoals ik al zei reed Jumbo-Visma erg hard en sommige renners betaalden de prijs."

 

En wat nu? Alles op alles om de de Tour nog te winnen? "Ja, dat is het plan", klinkt het. "Maar momenteel lijkt het bij Roglic alsof hij onstopbaar is. Vandaag brak Bernal, misschien breek ik ook op een dag. Maar je weet nooit of Roglic nog zal breken. Er zijn nog steeds kansen."

Momenteel lijkt het bij Roglic alsof hij onstopbaar is. Vandaag brak Bernal, misschien breek ik ook op een dag. Maar je weet nooit of Roglic nog zal breken. 

Tadej Pogacar

Roglic: "Natuurlijk had ik willen winnen"

"Natuurlijk had ik vandaag altijd willen winnen", vertelt gele trui Primoz Roglic. "Het team heeft erg goed gewerkt, maar op het einde kwam ik net te kort."

 

"De jongens vlogen echt vandaag. Chapeau aan iedereen. Tot dusver zetten we een fantastische job neer hier in deze Tour", aldus een korte reactie van Roglic.